• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Siirt Üniversitesine 3 bin 450 kişi kayıt yaptırdı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, üniversitenin merkez yerleşkesinde başlayan ve bir hafta boyunca devam eden kayıtlarda işlemlerini tamamlayanlara öğrenci kimlerini verdi.  

Rektör Prof. Dr. Murat Erman, kayıtlarla ilgili yaptığı açıklamalarında, “Çok güzel bir kayıt haftası geçirdik. Kayıtlarımızda hiçbir sorun ve aksaklık olmadı. Hep birlikte huzurlu bir eğitim dönemini temenni ederek eğitim-öğretime başlayacağımızı umuyoruz.” dedi.

Fakültelerinin yüzde 95’inin tercihlerle dolduğunu ve yaklaşık 3 bin 450 öğrencinin kayıt yaptırdığını, Üniversitenin öğrenci sayısının 10 bini bulduğunu belirten Erman, “Yüzde 95’e varan bir doluluğumuz var. Kayda gelen öğrencilerimiz topluluklara ve kulüplere de üye kayıtlarını yapabiliyorlar. Bu da üniversitenin hem başarısını, hem de tercih edilen bir üniversite olduğunu göstermektedir. Bundan dolayı başta akademisyenlerimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ederim.” diye konuştu.

Üniversiteye Avusturya, Afganistan, Pakistan, Suriye gibi ülkelerden gelen yabancı uyruklu öğrencilerin de kayıt yaptırdığını söyleyen Erman, “İki yıldan beri aldığımız yabancı uyruklu öğrencilere ek olarak bu yıl devlet tarafından burslu olarak başta lisans ve lisansüstüne öğrenciler de üniversitemize gelmeye başladı.” dedi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir