• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
“Avrupa`dan daha yüksek fiyata dana eti yiyoruz”
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır Kasaplar ve Kesiciler Odası Başkanı Hacı Atlı, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinden Türkiye`ye et ithal edilmesini İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) değerlendirdi.

İthalatın et fiyatlarında düşüşe sebep olacağını söyleyen Atlı, besicilerin bu durumdan olumsuz yönde etkilenebileceğini belirtti.

Et ve Süt Kurumunun ithalat nedeniyle et fiyatlarında indirime gittiği bilgisini veren Atlı, “Et ithal edilmesi durumu et fiyatlarını olumlu bir şekilde etkileyecek. İthal etin piyasaya girmesi gerektiğini daha önce defalarca söyledik. Diyarbakır Et ve Süt Kurumu etlerin kendilerine teslim edilmesi durumunda yüzde 10 indirim yapacağını açıklamıştı. Bize gelen yazıya göre de indirim yapmış. Et ve balık kurumunda dana kuşbaşı 29 TL`ye, dana kıyma 25 TL`ye, dana biftek 33 TL`ye kadar düşmüş.” dedi.

İthalatın besicileri her halükarda olumsuz yönde etkileyeceğini dile getiren Atlı, “Dışarıdan et ithal edilir ve Türkiye piyasasına girerse besicinin hayvanı elinde kalacak. Ama şimdiki durumda da ithal etin gelmesi gerekiyor. Çünkü fiyatlar çok yüksek. Biz, Avrupa`dan daha yüksek fiyatla dana eti yiyoruz.” ifadelerini kullandı.

 (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir