• DOLAR 32.542
  • EURO 34.855
  • ALTIN 2444.345
  • ...
Bugünden itibaren çöl sıcakları geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye, bu hafta  çöl sıcaklarının etkisine giriyor. bugünden itibaren Güneydoğu Anadolu'dan nemle birlikte yurda girecek olan çöl sıcağı çarşamba günü İstanbul'a ulaşacak.

Salı günü yağmurla serinleyecek olan İstanbul, Çarşamba'dan itibaren adeta kavrulacak. Sıcaklıklar ağustos ayı ortalamasının 3 ila 6 derece üzerinde seyredecek. Meteoroloji uzmanlarının bu haftaki hava tahminleri şöyle:

NEMLE BİRLİKTE KAVURACAK

İTÜ Meteoroloji Mühendisliği Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan Şen: "Bu hafta Arap Yarımadası'ndan gelen  sıcak hava dalgasının etkisi altına giriyoruz. Sıcaklıklar Güneydoğu'dan itibaren artmaya başlayacak ve hafta başından itibaren sıcaklık yavaş yavaş batı ve kuzey bölgelerine doğru etkisini attıracak.

Marmara Bölgesi Arap sıcağının etkisine hafta ortasında girmeye başlayacak. Poyrazın etkisini kaybetmesiyle sıcaklıklar nemle birleşince daha çok hissedilecek. Sıcaklıklar İç Anadolu'da ve Akdeniz'de 35'lerin üzerinde Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da ise 40 derecelerin üzerinde olacak. Öte yandan yaz sağanakları da görülecek. İstanbul'da da geçici yağışlar hâkim. Sıcaklıklar ağustos ortalamasının 3-4 derece üzerinde gidecek. Ve zaman zaman 5-6 derece de artabilecek."

POYRAZIN ETKİSİ BİTİYOR

Meteoroloji 1. Bölge Müdürü Ergun Güler: "Arap Yarımadası'ndan gelen sıcakların etkisiyle Güneydoğu Andolu'da sıcaklıklar 40 derecenin üzerinde. Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün bu hafta için hava tahminlerine bakıldığında, Ege ve diğer bölgelerde hava sıcaklıkları hafta başından itibaren mevsim normallerinin 2 ila 5 derece üzerinde seyredecek.

İstanbul'da da sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde. 33 dereceyi bulacak. Ancak yüksek nem nedeniyle daha yüksek hissedilecek. Poyrazın serinletici etkisi bitiyor. Ama sevindirici bir haber de var. Yarın İstanbul'da geçici sağanak yağış bekleniyor. Yağmur İstanbulluları biraz olsun serinletecek. Yağışlar, yurdun batı kesimlerinde, Ege Bölgesi'nde, Marmara'da ve Batı Karadeniz ile Batı Akdeniz'de gökgürültülü sağanak yağış şeklinde görülebilir."

Bu haberler de ilginizi çekebilir