• DOLAR 32.459
  • EURO 34.767
  • ALTIN 2439.89
  • ...
Celal Doğan`ın isminin kaldırılması için imza kampanyası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kilis`in Elbeyli ilçesi Suriye sınır hattında bulunan Dağ Hudut Karakoluna IŞİD tarafından açılan ateş sonucu hayatını kaybeden Astsubay Mehmet Yalçın Nane`nin yakınları ve mahalle sakinleri HDP Gaziantep milletvekili Celal Doğan`ın ismini taşıyan bulvardan isminin kaldırılması için imza kampanyası başlattılar.

HDP`li bir milletvekilinin ismini mahallelerinde istemediklerini belirten Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin yakınları ve Arıl Mahallesi sakinleri, ‘Her fırsatta halka zarar veren daha doğmamış bebeleri yetim bırakan bir örgütün siyasi uzantısı olan bir partinin milletvekilinin ismini mahallemizde istemiyoruz` diyerek tepkilerini gösterdiler.

Mahallelerine Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin isminin verilmesini isteyen mahalle sakinleri, topladıkları imzaları Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin`e ileteceklerini dile getirdiler.

Biz Celal Doğan`ın ismini burada istemiyoruz

Astsubay Mehmet Yalçın Nane'nin 3 yaşında iken öksüz kalan torununu küçük yaştan itibaren kendi elleri ile büyüttüğünü dile getiren dede Mustafa Nane, ‘Biz Celal Doğan`ın ismini burada istemiyoruz` diye tepkisini dile getirdi.

‘Celal Doğan`ın ismini taşıyan bulvarın ismi değiştirilmese de mahalle sakinleri kaldırır` diyen Mustafa Nane, “Belediye başkanımız uygun görmese bunu yapmazdı. PKK yanlısı olan birinin ismini durdururlar mı burada. Fatma Şahin bu tabelayı kaldırmasa da köylü kaldırır. Biz Celal Doğan`ın ismini burada istemiyoruz. Biz PKK yanlısı olan birinin ismini burada kabul etmeyiz. Belediye başkanımız da isminin kaldırılması kararını almış. Bu gün benim çocuğumu öldüren, yarın senin ve diğerlerinin çocuğunu öldürecektir.” dedi.

Halkımız bu bulvarın isminin değişmesini istiyor

Arıl mahallesi muhtarı Ömer Faruk Cihan ise, bir an önce HDP`li milletvekili Celal Doğan`ın adı verilen mahallenin isminin değiştirilmesi için mahalle sakinlerinin yoğun bir talebi olduğunu belirterek, “Köyümüzde Celal Doğan`ın ismini taşıyan bulvarımız vardı. Halkımız Astsubayımızın öldürülmesinden sonra bu bulvarın isminin kaldırılması için imza kampanyası başlattı. Halkımız bu bulvarın isminin değişmesini, yerine Astsubayımızın isminin verilmesini istiyor.” ifadelerini kullandı.

İmza kampanyamız devam ediyor

Arıl Mahallesi sakinlerinin bu konuda ciddi anlamda tepki gösterdiklerini belirten Cihan, “Şuana kadar 300`e yakın bir imza oldu. İmza kampanyamız devam ediyor. İmzayı atamayan arkadaşlar bizi telefonla arayıp bu kampanyaya destek verdiklerini belirtiyorlar. Belediye başkanlarımız köyümüze taziyeye geldiklerinde bu isteğimizi kendilerine ilettik.” şeklinde konuştu.

Arıl mahallesi sakinleri de, mahallelerinde HDP`li bir milletvekilinin ismini istemediklerini belirterek, burada yaşayan herkesin bu isteklerini başlatılan kampanyaya destek vererek gösterdiğini ifade etti.  (İbrahim Koçyiğit - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir