• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Siyasi kanallar açıkken şiddete başvurmak mazur görülemez"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kalkınma Bakanı ve Diyarbakır Milletvekili Cevdet Yılmaz, Diyarbakır`daki yerel ve ulusal basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi.

Bir otelde verilen kahvaltıya Bakan Yılmaz`ın yanı sıra Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, Diyarbakır Emniyet Müdürü Halis Böğürcü katıldı.

Kahvaltıdan sonra gündemi değerlendiren Bakan Yılmaz, son zamanlarda yaşanan şiddet olaylarına değindi.

Siyasi kanalların açık olduğu bir ortamda şiddete ve silaha başvurmanın hiçbir şekilde mazur görülemeyeceğini belirten Yılmaz, “Bu ortamda silaha ve teröre başvuranlar, siyaset kurumuna, demokrasiye saldırıyorlar. Buna karşı da bütün parti ve sivil toplum kuruluşlarının, bu ülkenin geleceğini ve insanımızı düşünen herkesin el birliği ve güç birliği yapması lazım.” dedi.

“Silvan Projesi yoksulluk ve işsizliğin en somut karşılığıdır”

Diyarbakır`ın en temel meselelerinin yoksulluk ve işsizlik olduğuna dile getiren Bakan Yılmaz, şunları söyledi: “Yoksulluk ve işsizliği aşmanın yolu üretken yatırımları gerçekleştirmektir. Sanayide, tarımda, hizmet sektörlerinde özellikle Silvan Projesi yoksulluk ve işsizliğin en somut karşılığıdır. Buraya saldıranlar, buraya zarar verenler, bunu geciktirenler aslında Diyarbakır`ın, yoksul insanlarımızın, işsiz insanlarımızın geleceğine saldırıyorlar. Bunu da bütün Diyarbakır halkının takdirlerine sunuyorum.”

“İnsanlardan oy almış partilerin bir yerlere sığınmasını anlayamıyorum”

Bakan Yılmaz, konuşmasında HDP`ye gönderme yaparak, “Önemli olan sivil siyasetin üzerine düşeni yapmasıdır. İnsanlardan oy almış partilerin, sivil siyasetin hep bir yerlere sığınmasını anlayamıyorum. Temel hadise, demokratik ortamlarda halkın iradesidir, halktan aldığınız güçtür. Halktan aldığınız güçle halkın yararına olan doğru politikaları cesur bir şekilde ortaya koyamadığınız sürece sorunları çözmek de çok kolay olmaz.” ifadelerini kullandı. (Emrah Deniz - İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir