• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Yeşilli Deresi neden ıslah edilmiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin`in Yeşilli ilçesinde ilçe merkezinden geçen ve 10 yıldır ıslah edilmeyi bekleyen 3 kilometrelik Yeşilli Deresi,  hastalık saçmaya devam ediyor.

Duruma tepki gösteren ilçe halkı, “Islah edilmeyen dereden çok pis kokular geliyor. Kanalizasyon suyu dereye aktığı için etrafa pis koku, mikrop ve hastalık saçıyor. Burada insanlar hastalanıyor.” diyorlar.

“Dereden 10 yıldır pis koku yayılıyor”

Dere kenarında ikamet eden Hacı İsmail Mesken (61),  10 yıldır dereden pis kokunun geldiğini, ancak yetkililerin dereyi ıslah etmediğini ifade etti. Dilekçe yazarak şikâyetlerini ilgili mercilere ilettiklerini kaydeden Mesken, ancak şikâyetlerinin de dikkate alınmadığını belirtti.

“Yetkililerden acil yardım bekliyoruz”

Hacı İsmail Mesken, “3-4 kilometrelik dere ilçenin tam ortasından geçiyor. Belediye Başkanı Enver Sağlam zamanında derenin etrafındaki ağaçlar kesildi. Bu ağaçların arasından ceviz, erik ve nar ağaçları vardı. Hepsi kesilerek katledildi. 3 müteahhit değiştirildi ve hepsi de parayı yiyip kaçtılar. Öncelikle bu altyapı yapılsın ki etrafa pis koku yayılmasın. Eskiden burada yetişen meyveler Mardin merkezde satılıyordu, şimdi ise kendimiz yiyecek meyve bulamıyoruz. Yetkililerden acil yardım bekliyoruz.” dedi.

“8 bin 500 ağaç katledildi”

Derenin hastalık saçtığını ve çocuklarının Tifo hastalığına yakalandığını ifade eden İdris Mesken de “Çocuklarımızı HER defasında 4-5 gün hastaneye yatırıyoruz. Konu ile ilgili Yeşilli ve Büyükşehir belediyeleri başta olmak üzere BİMER`e, Çevre Bakanlığına dilekçe verdik, ancak hiç kimse bize dönmedi. Burada 8 bin 500 ağaç katledildi, ilçede ağaç bırakmadılar. Yetkililerden biran önce duruma müdahale edip sorunumuza bir çare bulmasını bekliyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir