• DOLAR 34.279
  • EURO 37.673
  • ALTIN 2919.329
  • ...
`Memur işçi ve emekli Ağrı`yı terk etmeyi düşünmeye başlamıştır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bölgede yaşanan olayların hayatı olumsuz etkilenmesi sebebiyle Ağrı`da faaliyet gösteren 40 STK bir araya gelerek bir basın açıklaması yaptılar. Açıklamada birçok memur, işçi ve emeklinin Ağrı'yı terk etmeyi düşünmeye başladığına dikkat çekildi.

Olaylar nedeni ile halkın ve yatırımcıların bölgeden kaçtığının vurgulandığı açıklamada, çatışmaların bölge halkına bir fayda sağlamayacağı ifade edildi. STK`lar adına basın açıklamasını Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Hayati Aydemir okudu.

Hayati Aydemir, ülkenin geleceğinden endişe duyduklarını, gelişmelerin kendilerini üzdüğünü ve artık esnafın iş yapamaz hale geldiğini belirtti. Aydemir, “Bugün Ağrı'da faal olarak görev yapan Sivil Toplum Örgütleri olarak bir araya geldik. Bizler Ağrı'nın işçisi, memuru, esnaf örgütleri,  çiftçisi, sporcusu,  sağlık örgütleri ve diğer temsilcileri olarak ortak paydamız; demokrasi, hukukun üstünlüğü ve insan hayatına saygıdır.” dedi.

“Esnaf iş yapamaz hale gelmiştir”

Yaşanan olaylardan dolayı kaygılı olduklarını ifade eden Aydemir, açıklamasını şöyle sürdürdü: “Bugün gerek Ağrı için gerekse ülkemiz için ortak bir kaygımız var.  Ülkemiz son zamanlarda zor süreçlerden geçmektedir.  Suruç olayları ile başlayan ve sonraki süreçte birçok noktada meydana gelen olaylarda çok sayıda vatandaşımızı kaybettik. Bu ülkenin en doğusunda yaşayan Ağrılı vatandaşlar olarak bu gelişmelerden büyük üzüntü duymaktayız. Bu üzüntü bizi geleceğimiz açısından kaygıya düşürdüğü için bugün burada bir aradayız. Vatandaşlar olarak, can güvenliğimizin sağlanması ve ülkemizde huzurun tesisi öncelikli talebimizdir.”

“Birçok memur, işçi ve emekli Ağrı'yı terk etmeyi düşünmeye başlamıştır”

Aydemir, “Ancak özellikle son günlerde ilimiz ölçeğinde meydana gelen olaylar, Ağrı halkını huzursuz ve tedirgin etmiştir. Esnaf iş yapamaz hale gelmiş, gün ağarmadan kepenk kapatmak zorunda kalmıştır.  Seçim sonrasında ekonomik istikrarın yeniden oluşmamasının yanında bu tür silahlı eylemler esnafımızı zor duruma sokmuştur. Sadece esnaf değil, çiftçilerde bu istikrarsız ve huzursuz ortamdan etkilenmiştir. Bununla birlikte birçok memur, işçi ve emekli Ağrı'yı terk etmeyi düşünmeye başlamıştır. Aileler çocuklarının yaşamlarından şüphe duymaya başlamıştır. İşverenler yakılan kamyon ve iş makineleri yüzünden iş yapamaz hale gelmiştir.” dedi.

Halkın can güvenliğinin olmadığını belirten Aydemir, güvenliğin olmaması ile birlikte birçok sorunun art arda geldiği söyledi.

“Can güvenliği yoksa esnaf da işçi de köylü de girişimci de memur da sporcu da yoktur”

“Güvenli bir ilde ve güvenli bir ülkede yaşamak en doğal hakkımız ve beklentimizdir.” diyen Aydemir, “Can güvenliği yoksa düşünce ve ifade özgürlüğü, din ve vicdan özgürlüğü yoktur. Can güvenliği yoksa esnaf da, işçi de, köylü de, girişimci de, memur da, sporcu da yoktur. Can güvenliği yoksa çalışma özgürlüğü de yoktur. Özgürlüklerimize sahip çıktığımızı göstermek için buradayız. Burada dikkat edilmesi gereken husus şudur: Her türlü olay özgürlüklerimizi kısıtlıyor, dikkatlerimizi dağıtıyor ve kaynaklarımızı tüketiyor. Herkesin kendi işine huzur içinde odaklanmasını engelliyor ve geleceğimizi karartıyor.” şeklinde konuştu.  (Ömer Adıgüzel - İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir