• DOLAR 34.265
  • EURO 37.679
  • ALTIN 2887.753
  • ...
`Çocuklarımıza İslam Kardeşliğini Anlatmalıyız`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Eğitim Bir Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, yaptığı açıklamada, eğitim sisteminde yaşanan sorunların, toplumsal sıkıntılar üzerindeki etkisine dikkat çekti.

Eğitim sisteminden kaynaklanan bazı eksikliklerin toplumda ırkçılık hastalığını alevlendirdiğini ifade eden Memiş, ırkçılığın panzehirinin İslam kardeşliğinin tam bir şekilde tesis edilmesinden geçtiğini söyledi.

Irk temeline dayalı şiddet olaylarının özellikle 20. yüzyılın sonuna doğru dünyada gittikçe artan bir olgu olduğunu belirten Memiş, ırkçılığın İslam`ı anlamamaktan kaynaklandığını belirtti.

Eğitim kavramının amacının ve işlevinin toplumların ortak değerlerini öğretecek yaklaşımlar olmaları gerektiğini belirten Memiş, yaşadığı coğrafyanın ortak özelliğinin inançları olduğunun altını çizdi.

Eğitim sistemi içerisinde İslami değerlerlere gerekli önem verilseydi bugün yaşanan birçok sorunun önüne geçilmiş olduğunu vurgulayan Memiş, "İslam dinini öncelemiş olsaydı bizi bir arada tutacak harcın İslam olduğu anlasaydık, bugün terörden değil kardeşlikten ve barıştan söz edecektik.” ifadelerine dikkat çekti.

“Çocuklarımıza Kur`an Hakikatlerini ve İslam Kardeşliğini anlatmalıyız”

"Yaşanan sorunlara kesin çözüm bulmak için İslam inancını anlatan bir eğitim sisteminin geliştirilmesi gerektiği” vurgusu yapan Memiş, eğitimin en alt kademesinde başlayarak çocuklara  Kur`an hakikatlerini ve İslam kardeşliğinin anlatması gerektiğinin altını çizdi.   (M. Sıddık Bilge - İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir