• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
 Atatürkün Diğer Zulümlerini de Sorgulayalım
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Yeni Şafak yazarı Hilal Kaplan, aralarında Said Nursi`nin de olduğu mazlumlara yapılan zulümlerdeki payı yadsınamayacak olan M.Kemâl`in yapıp ettiklerini tarihsel gerçeklere sadık kalarak sorgulanması gerektiğini söyledi.
 
Dersim katliamının CHP`nin tek parti diktatörlüğü sırasında yaptığı zulümlerden sadece birisi olduğuna dikkat çeken Kaplan, Başbakan`ın özür dilerken Necip Fazıl`ın "Son Devrin Din Mazlumları" kitabını referans göstermesi üzerine kitapta yer alan mazlumları hatırlattı.
 
"Sıra o kitapta anılan diğer din mazlumlarına gelecek mi" diye soran Kaplan, aralarında Said Nursi`nin de olduğu isimleri şöyle sıraladı:
 
"Şapka Devrimi`ni müteakip asılan onlarca din adamına yapılanlarla yüzleşecek miyiz? Mevzubahis kitapta geçen Şeyh Said, Saidi Nursî, Şeyh Esad Efendi, İskilipli Atıf Hoca, Süleyman Efendi ve Abdulhâkim Arvasî Efendi`ye çektirilen eziyetlerle de yüzleşecek miyiz? Bu zulümlerdeki payı yadsınamayacak olan Mustafa Kemâl`in yapıp ettiklerini tarihsel gerçeklere sadık kalarak sorgulayabilecek miyiz? ... Bu yolun sonundan umutluyum. Cin şişeden çıktı bir kere!"
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir