• DOLAR 32.471
  • EURO 34.842
  • ALTIN 2441.74
  • ...
Van Esnafının İstekleri Maliye Bakanına İletildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
VAN - Van`da meydana gelen depremin ardından Bakanlar Kurulu`nun Van`ı ziyaretleri devam ediyor. Önceki gün Van`a Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, AFAD merkezinde Sivil Toplum Örgütleri ile değerlendirme Toplantısı düzenledi. Van Ticaret ve Sanayi ve Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mirza Nadiroğlu, yapılan toplantıda Van`da ekonomik alanda yaşanan sorunlar hakkında Bakan Şimşek`e bilgi aktardı. 
 
Cazibe Merkezi Hayalet Şehir Durumda 
Nadiroğlu, Bakan Şimşek`e Van`ın çok büyük bir afet yaşadığını, Bölgenin en önemli cazibe merkezi olan Van`ın hayalet şehir durumunda olduğunu belirterek "Bu kentin yeniden kalkındırılması gerek. Bunun için yapılacak çalışmaların acil ve sonuç odaklı olması beklentimizdir. Van`ın şuan itibari ile bankalarda kullanılan Kredi Miktarı 1,5 milyar TL`dir. Bunun 1 yıllık ertelemesinin Hazineye Maliyeti 225 Milyon TL`dir. Bu konuda hükümetin gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz" ifadesini kullandı. 
 
Hayatı Yeniden Canlandıracak Tedbirler Alınsın 
Nadiroğlu şuan mevcut durum itibari ile Tüccar ve Sanayicinin iş yapamadığını, kentte ekonomik hayatın durma noktasında olduğunu belirterek "Bu konuda yapısal ve gerçekten burada ekonomik hayatı yeniden canlandıracak tedbirler alınmasını bekliyoruz. 23.10.2011 ile 23.10.2012 tarihlerini kapsayan 1 yıllık süre için Sigorta Primleri ve Vergi Dairesi Ödemelerinin alınmamasını, 6111 Sayılı Kamu Alacaklarının yeniden Yapılandırılması Yasası nedeniyle işlem yapan mükelleflerin işlemlerinin bir yıl ertelenmesini istiyoruz. Kamuya iş yapan üyelerimizin alacaklarının bir önce ödenmesi zor durumdaki üyelerimizi rahatlatacaktır.


Ayrıca KOSGEB`in kullanıma açtığı 100 bin TL`lik kredi paketinin üst limitinin 250 Bin TL. olması ve kullandırma esnasında bürokrasiden kaçınılması gerektiğine inanıyoruz. Ayrıca KOSGEB tarafından 5000 üyeye 30 bin TL ve 1500 üyeye 100 Bin TL Kredi ile TOBB`un vereceği 25 milyonluk TL ile birlikte piyasaya 275 milyon TL`lik sıcak para girişi olacaktır. Bu ekonomik destek de bu süreçte Van`ın toparlanması açısından çok önem verdiğimiz bir durumdur" dedi. 
 
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, VATSO Başkanının kendisine aktardığı bilgileri not aldığını gerekli düzenlemelerin yapılması için çalışma yapılacağı sözünü verdi.
 
Murat Dalgın - İLKHA
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir