• DOLAR 32.339
  • EURO 34.891
  • ALTIN 2393.414
  • ...
Uludağ Üniversitesi`ne rekor yabancı öğrenci başvurusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uludağ Üniversitesi`ne rekor yabancı öğrenci başvurusu

Uludağ Üniversitesi`nin yabancı öğrenci kontenjanına, 89 ülkeden 3 bin 473 öğrenci başvuru yaptı. 2015 yılı kayıt dönemindeki yabancı öğrenci başvuruları geçen yıla göre 3 kat yükseldi. Gelen yoğun talep üzerine bölümlerdeki yabancı öğrenci kontenjanı artırıldı.

Geçtiğimiz yıla göre 3 kat artışın yaşandığı başvurularda başı çeken ülkeler,Azerbaycan, Suriye, Bulgaristan, Afganistan, Türkmenistan, Arnavutluk, Almanya ve Yunanistan oldu.

En fazla tercih Azerbaycan`dan

Hem ülke hem de öğrenci sayısı olarak ilginin doruk noktaya ulaştığı Uludağ Üniversitesi`ne, 89 ülke içinde en fazla tercih Azerbaycan`dan yapıldı. Bu ülkeden 593 öğrenci Uludağ Üniversitesi`ne eğitim için başvurdu.

60 ülkeden bin 800 yabancı öğrencinin öğrenim gördüğü Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Dünyanın en önemli ülkeleri ve kentleri aynı zamanda sundukları eğitim imkanlarıyla da birer çekim merkezi durumunda. Biz de hem üniversitemizi dünya çapında söz sahibi yapmak hem de Bursa`mıza eğitim turizmi noktasında katkıda bulunmak amacıyla üniversitemizde bu sayıyı 4 yıl içinde 5 bine çıkarmayı hedefliyoruz” şeklinde konuştu.

Yurt dışından yapılan başvurularda bu derece artış yaşanmasından mutluluk duyduklarını belirten Rektör Prof. Dr.Ulcay, Uludağ Üniversitesi`nin yeni vizyonu ve artan eğitim kalitesiyle gelecek yıllarda gerek ulusal gerekse de uluslararası alanda daha da gözde bir kurum haline geleceğini belirtti. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir