• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kuvvetli Yağışlar Etkili Olacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Meteoroloji, Batı Karadeniz için kuvvetli yağış uyarısında bulundu. Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, yağışların; akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz`de (Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop) kuvvetli olması beklendiği bildirildi. Yetkililer, vatandaşların ani su ve sel baskınlarına karşı tedbirli olması gerektiğini belirtti.

Yapılan son değerlendirmelere göre; Marmara`nın kuzey ve doğusu, İç Anadolu`nun kuzeyi, Karadeniz, Doğu Anadolu`nun kuzey ve doğusu, Güneydoğu Anadolu`nun doğusu ile Kütahya, Adana, Osmaniye, Hatay, Elazığ, Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar, akaşm saatlerinde Batı Karadeniz`de kuvvetli olmak üzere; genellikle yağmur ve sağanak, Doğu Karadeniz`in iç kesimleri ile Kastamonu, Sivas, Tokat, Bingöl, Ağrı, Muş, Bitlis ve Hakkari`nin yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacak.

HAVA SICAKLIĞI: Kuzey kesimlerde 4 ila 6, iç ve batı bölgelerde 2 ila 4 derece artacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

RÜZGAR: Güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, sabah saatlerinde Marmara`da kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

METEOROLOJİ`DEN UYARILAR

Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Batı Karadeniz`de (Zonguldak, Bartın, Düzce, Bolu, Karabük, Kastamonu, Sinop) kuvvetli olması beklendiğinden, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı (Ani sel, Su baskını v.b.) ilgililerin ve vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

BÖLGELERİMİZDE HAVA

MARMARA: Parçalı, zamanla çok bulutlu, Çanakkale çevreleri dışında bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Rüzgar; sabah saatlerinde güney ve güneybatı (Lodos) yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

EGE: Parçalı bulutlu, akşam saatlerinde Kütahya çevreleri sağanak yağışlı geçecek.

AKDENİZ: Parçalı, doğusu zamanla çok bulutlu, gece saatlerinde Adana, Osmaniye ve Hatay çevreleri sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren bölgenin kuzeybatısından başlayarak, kuzeyi aralıklı sağanak yağışlı geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, sabah saatlerinde Sinop çevreleri, öğle saatlerinden itibaren bölge geneli aralıklı sağanak yağışlı geçecek. Yağışların, akşam saatlerinde bölge genelinde kuvvetli olması bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, sabah il saatlerdeSamsunçevreleri, akşam saatlerinde Orta Karadeniz bölümü, gece saatlerinde bölge geneli sağanak yağışlı geçecek.

DOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, Malatya dışında bölge geneli aralıklı yağışlı geçecek. Yağışlar; yağmur ve sağanak, bölgenin kuzey ve doğusunun yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin doğusu ile Adıyaman ve Şanlıurfa çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.

Bu haberler de ilginizi çekebilir