• DOLAR 32.483
  • EURO 34.843
  • ALTIN 2448.185
  • ...
`Erciş İhya-Der, Yardımlarına Devam Ediyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

VAN - Erciş ilçesinde yaşanan 7,2 şiddetindeki depremle birlikte binlerce vatandaş, birçok mağduriyetler yaşadı. Vatandaşların bu mağduriyetlerini giderebilmek için dünyanın dört bir tarafından yardımlar eksik olmazken, Türkiye genelinde ise birçok STK da yardım faaliyetlerinde bulundu.

Bunlardan bir tanesi olan Erciş İhya-Der, depremin yaşanmasıyla birlikte binlerce insanın sofrasına sıcak yemek koyarken, binlerce insana giyim yardımında bulundu. Erciş`te yaşanan depremlerin ardından hayat normale doğru giderken, bu durumdan cesaret alan birçok kurum ve kuruluş, yardımlarını kesti. Yardımların kesilmesi üzerine vatandaşlar bir defa daha mağdur duruma düşerken, çalışmalarına kaldığı yerden devam eden Erciş İhya-Der bu çalışmalarla yüzlerce aileye yardım ulaştırmaktan geri durmuyor. Yaptıkları çalışmaları gören vatandaşların Erciş İhya-DER`e teveccühleri günden güne artış gösteriyor.

Çalışmalarımız Genel Olarak Herkese
Yaptıkları yardımların devam edeceğini belirten Erciş İhya-Der yetkililerinden Hüsnü Demir, "Yaşadığımız deprem bize birçok kayıplar verdiği gibi, birçok şeyi de kazanmamıza vesile oldu. Depremi sadece bir yönüyle görmemek lazım. İnsanlar insanları tanıdı. Zenginler fakirliğin, fakirler ise malların geçici olduğunu gördü. Bizim yaptığımız çalışmalarımız genel olarak herkesi kapsıyor. Fakirleşmiş zenginlere yardımlarımız sürüyor, diğer mağdur vatandaşımıza yönelikte yardımlarımız da devam ediyor" dedi.

Burhan Teke - İLKHA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir