• DOLAR 32.294
  • EURO 34.811
  • ALTIN 2408.45
  • ...
Diyalize bağlı yaşayan genç yardım bekliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da böbrekleri iflas ettiği için diyaliz makinesine bağlanmak zorunda kalan 23 yaşındaki Mehmet İnci, uygun böbrek için nakil bekliyor.

Bir haftadan bu yana Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavisi süren Mehmet İnci`ye uygun böbrek bulunmazsa, hayatını kaybetme ihtimalinin olduğu öğrenildi.

Mehmet İnci`nin babası Bayram İnci, yaşadıkları zorlukları ve mağduriyeti İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) anlattı.

Oğluna uygun böbrek bulunması için herkese çağrıda bulunan İnci, “Daha önce böbreklerinde sorun olduğunu bilmiyorduk. 2 yıl önce askere göndermek istediğimizde böbreklerinin küçük olduğunu söylediler. Bir hafta önce rahatsızlığı başlayınca hastaneye getirdik. Oğlum şu an diyalize bağlı yaşıyor. Hastanede beklemek bile sıkıntılıdır. Bu nedenle zorluk çekiyoruz.” dedi.

Oğlunun tedavi edilmesi için yardım edilmesini isteyen baba Bayram İnci, son olarak şunları söyledi: “Sesimi işitenlere söyleyeceğim, Allah için halimizden anlasınlar. Böbrekleri uygun biri varsa böbreğini versin. Zaten doktor, hemen hemen her kan grubunun oğluma uyduğunu söyledi. Uygun böbrek bulunmasını istiyoruz.”

İki böbreğini de kaybeden gencin psikolojik olarak çöktüğü ve konuşmakta zorlandığı görüldü. (Hamza Adiyaman/Emrah Deniz-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir