• DOLAR 32.223
  • EURO 34.933
  • ALTIN 2444.474
  • ...
Bitlis`te 16 bin çocuk yaz Kur`an Kursu`nda okuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyanet İşleri Başkanlığının “Kur`an ayında Kur`an ile buluşalım” sloganıyla başlatmış olduğu yaz Kur`an Kursu kapsamında Bitlis`te 16 bin öğrenci kayıt yaptı. Her yıl okulların tatil olmasıyla birlikte aileler çocuklarını okutmak v e onları kötü alışkanlıklardan korumak için Kur`an Kursu`na gönderiyor.

Kur`an Kursu`na gönderilen öğrenci sayısı her geçen gün aratarak devam ediyor. Cami ve Kur`an Kursu`na gönderilen çocuklar, imamlar ve Kur`an Kursu hocaları tarafından eğitiliyor. Bu yıl Bitlis`te 16 bin erkek ve kız öğrencinin kayıt yaptığını belirten İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba, geçen yıla nazaran kayıt yapan öğrencilerin sayısında artış yaşandığını belirtti.

770 yaz Kur`an Kursu`nda 16 bin öğrencinin eğitim gördüğünü belirten Akbaba, şöyle konuştu: “Merkez ve ilçelerimizde toplam 770 Kur`an eğitimini veren kurslarımız var. Bu kurslarda cami imamları ve Kur`an Kursu hocalarımız görev yapmaktadır. Geçen yıl bu kurslara 14 bin 600 kişi kayıt yaparken, bu yıl bu rakam 16 bine çıktı. Kurslarımızda 9 bin 500 erkek öğrenci, 6 bin 500 kız öğrencimiz eğitim görmektedir.” dedi.(Şükrü Tontaş-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir