• DOLAR 34.27
  • EURO 37.627
  • ALTIN 2882.006
  • ...
Batman'da çiftçilere eğitim verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü toplantı salonunda çiftçilere yönelik "Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Yetki Belgesi Eğitimi" yapıldı.

Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın ve Tekniker Ahmet Kavak tarafından verilen eğitimde, 29194 sayılı resmi gazetede yayınlanan 2 Şubat tarihinde yürürlüğe giren Bitki Koruma Ürünlerinin Önerilmesi, Uygulanması ve Kayıt İşlemleri Hakkında Yönetmelik ile ilgili bilgilendirme yapıldı.

Eğitimde; üretici kayıt defteri, zirai mücadele yöntemleri, ilaçların çevreye insan ve hayvan sağlığına etkileri, BKÜ kullanırken dikkat edilecek hususlar, zehirlenme ve ilkyardım tedbirleri, zirai mücadele aletleri ve kalibrasyon konuları anlatıldı.

Toplantıya katılanlara ayrıca; Tarımsal Çevre Eğitimi ve Toprak Analizine Dayalı Gübre kullanımın yaygınlaştırılması konularında da eğitim verildi.

Düzenlenen eğitimde konuşan Bitkisel Üretim ve Bitki Sağlığı Şube Müdürü Sadık Yalçın, "Bitkisel üretim yapan kişiler Bitki Koruma Ürünü Uygulama Belgesi almak için il/ilçe Müdürlüklerimizce Ocak ve Temmuz aylarında düzenlenecek bitki koruma ürünü uygulama eğitimine katılmak zorundadır. Talep olması durumunda bu eğitimlerin sayısını artırabiliriz. Yapılan eğitim sonunda eğitime katılan çiftçilerimize ‘Bitki Koruma Ürünleri Uygulama Eğitimi Yeterlilik Belgesi’ düzenlenip verilecektir." dedi.

Yalçın, yönetmelik gereği yetki belgesi alan üreticilerin sadece kendi tarla, bağ bahçesinde uygulama yapabileceklerini ve yapılan ilaç uygulamalarının il/ilçe müdürlüklerinden temin edebilecekleri Üretici Kayıt Defterleri ile kaydını tutmak zorunda olduklarını belirtti.

Toplantı, çiftçilerin soru ve önerilerine cevapların verilmesinin ardından sona erdi.(İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir