• DOLAR 34.266
  • EURO 37.602
  • ALTIN 2882.78
  • ...
Üründü: Kan ve gözyaşı haberleri yapmak istemiyoruz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı A. Kadir Üründü, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte Basın Özgürlüğü Günü dolayısı açıklama yaptı. Üründü yaptığı açıklamada, gazetecilerin ellerinden alınan özlük haklarının geri verilmesi, çalışma şartlarının ise günümüz koşullarına uygun hale getirilmesi gerektiğini ifade etti.

Basın sektöründe görev yapan emekçilerin 50 yıl önce büyük bir mücadele örneğiyle elde ettikleri hak ve kazanımların günümüz koşullarında artık kullanılamaz hale geldiğini ifade eden Üründü, yeni düzenleme ile tekrar yürürlüğe konan (Yıpranma Payı) fiili hizmet zammının yeniden düzenlemeden geçirilerek, sektör emekçilerinin gerçek manada yararlandırılmaları sağlanması gerektiğini vurguladı.

Sektör çalışanlarının genel durumunun her anlamda içler acısı halde olduğunu kaydeden Üründü, "Bizler mesleğimizi yerine getirmeye çalışırken haksız eleştiri ve suçlamalara, zaman zaman tehditlere, kaba kuvvet saldırılarına, hatta can güvenliklerine yönelik girişimlere dahi muhatap kalıyoruz. Özellikle bölgemizde demokrasinin, çok seslilikle ve ifade özgürlüğü ile yaşama geçirilebileceği gerçeğinin göz ardı edilmemesi ve bunun tersi yaklaşımların terk edilmesi gerekir. Tarafsız, basın ahlak kurallarına uyan gazetecilik faaliyetlerinin suç olarak nitelendirilmemesi, zaman zaman karşılaşılan tersi geleneğin de aşılması gerekir.” dedi.

Gazetecilere yapılacak engellemenin, vatandaşın haber alma hakkını engellemek anlamına geldiğini belirten Üründü, gazeteciler aleyhine açılan tazminat ve ceza davalarında inanılmaz artışlar gözlendiğini söyledi.

Üründü, "Gazeteciliğin en zor yapıldığı yerlerden biri olan Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde bu sorunları aşmanın mücadelesini veriyoruz. Bölgeden artık kan, gözyaşı ve şiddet haberleri yapmak istemiyoruz. Toplumsal barışın sağlanmasında gazeteciler olarak üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Ulusal medyada her iki kutbun temsilciliğini yapanların da savaş dilini kullanmaktan vazgeçmeleri gerekir. Bu olumsuz şartlara rağmen, buruk ve zor bir süreçten geçiyor olduğumuz bir dönemde bile olsa tüm meslektaşlarımın 24 Temmuz Basın Bayramı ve Özgürlüğü gününü kutlarım.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir