• DOLAR 34.305
  • EURO 37.545
  • ALTIN 2928.218
  • ...
Kasaplar et fiyatlarının yükselmesinden şikayetçi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türkiye genelinde yaşanan kesimlik hayvan sıkıntısının büyük oranlara çıktığını belirten Kasap Mehmet Yaldız, son dönemlerde Türkiye’de hayvancılığın bitme noktasına geldiğini ve durumun da et fiyatlarına yansıdığını söyledi.

Et fiyatlarında yaşanan artışın esnaf ve vatandaşı mağdur ettiğine dikkat çeken Yaldız, Kasaplar olarak fiyatların aşağı seviyelerde olmasını istediklerini ifade etti.

Ramazan ayının kendileri için bereketli geçtiğini belirten Yaldız, “Ramazan ayı gerçekten çok bereketli geçti. Ramazan ayı bittiğinden dolayı işlerimizde biraz düşüş var. Ramazan ayında tepsi yemekler olsun özel siparişler olsun çok yoğun çalıştık.”dedi.

Et fiyatlarındaki yükseklikten dolayı satışlarının düştüğünü dile getiren Yaldız, “Şuanda etlerin kilogram fiyatı 40-45 lira, o yüzden halkımız et alamıyor. Bundan 2 yıl önce 22 liraya et satarken şuan fiyatlar baya yükselmiştir. Bizler içinde bu durum çok kötü; çünkü satış yapamıyoruz. Bunun nedeni hükümetin kurulamamasından ve besiciliğin Türkiye’de fazla olmamasından diye tahmin ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Dün Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından at eti satan yerler ile taklit ve tağşiş yapılan ürünleri açıklanmasına da değinen Yaldız, “At etini almamak için halkımızın uyanık olması gerekiyor. Hazır paketlenmiş et değil de bizzat kasaba gidip kasabın koyundan kestiğini gözü ile görerek almalıdır. Hazır et aldığı takdirde bu etin ne olduğu belli değil. Biz hazır et almaya karşıyız.” şeklinde konuştu. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir