• DOLAR 32.44
  • EURO 34.775
  • ALTIN 2441.494
  • ...
Taksiciler, havaalanındaki uygulamadan rahatsız
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başka hiçbir şehirde olmayan bu uygulamadan rahatsız olduklarını dile getiren bir ticari taksi firması yetkilisi, “Ticari taksi olmamıza rağmen, vergimizi  vermemize rağmen, bizi havalimanının içine almıyorlar. İhale almamızı istiyorlar ama ihale istediğimiz zaman da ihale vermiyorlar.”  şeklinde konuştu.

Hiçbir havalimanında böyle bir sıkıntının olmadığını ifade eden ticari taksi şoförü Abuzer Tosun, “Çevre illerin çoğuna yolcu götürüyoruz. Oradaki havaalanlarında ihale olmasına rağmen bize sıkıntı çıkartmıyorlar. Ama Adıyaman`da, kendi ilimizde bize sıkıntı çıkartıyorlar.” dedi.

“Halk da mağdur oluyor, biz de mağdur oluyoruz.”

Ticari taksi şoförü Fahri Kamay, “Havaalanında başka taksi olmadığı için biz gitmek zorunda kalıyoruz. Çünkü müşteri bizi arıyor. Müşteri bazen engelli olabiliyor, yaşlı olabiliyor, eşyası çok olabiliyor velhasıl havaalanının içine girmek zorundayız. Ama oradaki görevliler bizi içeri almıyor. Bu şekilde halk da mağdur oluyor, biz de mağdur oluyoruz.” diye sitem etti.

Kâhta`da çalışan başka bir ticari taksi firmasının yöneticiliğini yapan Yaşar Kaymak, Adıyaman Milletvekili Halil İbrahim Fırat`ı arayıp durumu bildirdiğini belirterek, “Sayın Milletvekili bana ‘Çalışmanızda hiçbir sakınca yok` demesine rağmen görevliler hala bize sıkıntı çıkartıyorlar.” dedi.

“Korsan taksiler rahat rahat çalışıyorlar.”

Kaymak, konuşmasının devamında, “Korsan taksiler havaalanında bekleyip, gelen yolculara ‘burada ticari taksi yok, gelin ben size yardımcı olurum ‘ diyerek yolcuları parayla getiriyorlar.” İfadelerine yer verdi.  (Aydın Evren - İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir