• DOLAR 32.542
  • EURO 34.96
  • ALTIN 2458.81
  • ...
Gaziantepli hurdacılardan tepki
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Geçtiğimiz günlerde Gaziantep’te sokaklarda atık kâğıt ve plastik toplayan Suriyeli kâğıt toplayanlara yönelik yapılan baskınlarda Gaziantepli hurdacılarında hedef alındığını iddia eden hurdacılar, kendilerine verilen cezaların haksız olduğunu belirttiler.

Gazikent Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Derneği öncülüğünde toplanan hurdacılar, daha geniş katılımlı yapacakları eylemi Suruç’ta yaşanan bombalı saldırı nedeniyle ileri bir tarihe ertelediklerini, kendilerine verilen işyeri kapatma ve para cezalarını sadece kısa bir açıklama ile tepki gösterdiklerini söylediler.

Demokrasi Meydanı'nda bir araya gelen hurdacılar adına açıklama yapan Gazikent Hurdacılar ve Geri Dönüşümcüler Derneği Başkanı Necati Sarı, işyerleri hakkında verilen kapatma kararı ve 46 bin 500 TL ile 139 bin 500 Bin TL arası cezalar almalarına tepki gösterdi.

9 Temmuz 2015 tarihinde şehir içindeki hurdacılara maliye, SSK, zabıta, çevre il müdürlüğü ve polis ekiplerince eş zamanlı operasyon gerçekleştirildiğini hatırlatan Sarı, “Terör örgütüne operasyon yapar gibi yapılan bu baskında çevre il müdürlüğü ve zabıta ekipleri hakkımızda tutanak tutmuştur ve bu tutanaklar görülmemiş bir hızla 5 iş günü içinde esnafımıza 46 bin 500 TL ile 139 bin 500 TL ceza olarak bize dönmüştür.” dedi.

Suriyeli dilenciler ve kâğıt toplayanlarla beraber kendilerinin de hedef alındığını ileri süren Sarı, Maliyeye kayıtlı olduklarını ve çalışan işçilerin sigortalı işçiler olmasına rağmen kendilerine verilen cezaları anlamsız bulduklarını dile getirerek, “Bu baskında maalesef hedef hurdacı esnafı olmuştur. Eğer mesele Suriyelilerse, Suriyelileri topladılar ve kamplara gönderdiler. Suriyelerle hiçbir alakası olmayan bizlere ödeyemeyeceğimiz cezalar kesilmiştir. Jet hızıyla zabıta tarafından iş yerlerimizi kapatma kararı gelmiştir.” ifadelerini kullandı. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir