• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Bayramda Şehidlerin Evlerine Yoğun Ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak'ın İdil (Hezex) ilçesinde bağlı Kozluca (Xanikê) köyünde 29 Mayıs  tarihinde HDP'liler tarafından katledilen Muhammed Şerif Şimşek ile Abdulcelil Talayhan'ın evleri ziyaretçi bayramda akınına uğradı.  

“Buradan babamın bayramı mübarek olsun diyorum.”
Şehid Mehmet Şerif Şimşek`in kızı Şüheda, ilk kez bir bayramı babasız geçirdiğini dile getirerek, geçen Kurban Bayramı`nda yaşadıklarını şöyle anlattı; “Geçen bayram, ben ev ev dolaşarak şeker toplarken, babam da kendi arkadaşlarıyla birlikte köylülerle bayramlaşıyordu. Sonra baba annemin evine gelen babam bana bayram harçlığı verirdi.  Ben de elini öperdim, o da beni öperdi.  Buradan babamın bayramı mübarek olsun diyorum. Cennettebabamla beraber olmak istiyorum. Sabırla babamı beliyorum, inşallah o da bizi sabırla beliyordur. Biz de hep babamı ziyarete gidiyoruz ve ona Yasin-i şerifler okuyoruz.”

“Bayramın mübarek olsun baba”
Şehid Abdulcelil`in kızı Zehra Talayhan ise, babasının çok iyi bir insan olduğunu, sürekli iyiliği tavsiye ettiğini ve sonunda şehadeti kazandığını belirtti.

Babasıyla geçirdiği bayramlardan bahseden Zehra, “Eskiden her bayram erkenden uyanırdık, babam ise camiye giderdi.  Bizde babam camiden gelene kadar hazırlıklarımızı yapıyorduk.  Babam camiden geldiğinde elini öpüyorduk ve bayramlaşıyorduk. Sonra babam bize bayram harçlığını veriyordu, biz de köyde gezip şeker topluyorduk. Aslında çok zor bir şey, ne de olsa babanız yok!  İnsan bir yandan çok üzülüyor ama, o cennete gittiği için de mutlu oluyor.  Dün de mezarına gittik ve babamla bayramlaştık. Baba bayramın mübarek olsun.” dedi. (M. Salih Keskin/Cihat Şayık – İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir