• DOLAR 32.474
  • EURO 34.899
  • ALTIN 2419.736
  • ...
Terminali kullanmayan otobüs firmalarına yaptırım geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminalinde yetkili kurum ve şahısların katılımıyla düzenlenen bir toplantıda terminalden yolcu almanın yanı sıra mahalle aralarından yolcu alan otobüs firmalarına yaptırım uygulanacağı kararı çıktı.

Bursa'da, özellikle Balkan ülkelerine karayolu ile uluslararası yolcu taşımacılığı yapan otobüs firmalarının şehir merkezinde muhtelif noktalardan yolcu alıp indirmeleri, yolcuların ve çevrenin can güvenliğini tehdit ederken, terminali kullanan firmaların da tepkilerine yol açıyor.

Bursa Şehirlerarası ve Uluslararası Otobüs Terminali dışından kaçak kalkış yapan otobüs firmalarının terminalden kalkış yapmalarına yönelik olarak terminalde toplantı düzenlendi.

Toplantıya  BURULAŞ Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Alkan, Terminaller İşletme Müdürü Erol Keyfoğlu, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürü Önder Dülger, Ulaştırma Bakanlığı Bursa Bölge Müdürlüğü`nü temsilen Mehmet Eker, Bursa Büyükşehir Belediyesi Zabıta Denetim Şube Müdürü Mustafa Mutlu, Zabıta Komiseri Yaşar Özdemir, Zabıta Komiseri Tuncer Aktaş ve Uluslararası taşımacılık yapan firmaların temsilcileri katıldı.

Toplantıda firmaların terminal dışında yolcu almamaları ve bırakmamaları yönünde görüş birliğine varıldı.

Yapılan toplantıda uygulamanın yasal olmadığı, yapılacak denetlemelerle otobüs firmalarının ve bu firmaları tercih eden yolcuların yasal yaptırımlarla karşılaşacağı hatırlatıldı.

Bursa Terminali`nin 7/24 hizmet esasına dayalı, gerek güvenli gerekse konforlu ortamıyla Bursa halkının otobüs ile seyahat ettiği tüm varış noktası kalkışlarının sağlayabilecek hizmet kapasitenin üzerinde olduğu vurgulandı. (İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir