• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Kamera kayıtları inceleniyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa`nın Suruç ilçesinde meydana gelen patlamanın faili olan bombacının, patlayıcıyı Amara Kültür Merkezi`ne çanta ile soktuğu tahmin ediliyor. MOBESE kayıtlarını inceleyen polis, bombacının sırt çantaları ile merkeze gelen SGDF üyelerinin arasına karıştığını düşünüyor.

Polis üç yüzden fazla SGDF üyesinin merkeze sırt ve el çantaları ile giriş yaptığını tespit etti. Saldırganın kimliğinin belirlenmesi için çalışma yürütülüyor. SGDF üyelerinin fotoğrafları ile karşılaştırma yapan polis, bombacının tespiti için kamera kayıtlarını inceliyor.

Yaralılar Şanlıurfa`ya, ölenler Gaziantep`e
Başbakan Davutoğlu, patlamada 30 kişinin hayatını kaybettiğini ve 74 kişinin de hastaneye kaldırıldığını söyledi. Başbakan, saldırganın canlı bomba olma ihtimali üzerinde durulduğunu ve faili konusunda IŞİD dahil tüm ihtimaller üzerinde durulduğunu açıkladı.

Suruç Kaymakamı Abdullah Çiftçi, olayın ardından yaralıların Şanlıurfa`ya sevk edildiğini, ölenlerin ise Gaziantep Adli Tıp Kurumu`na gönderildiğini açıkladı.

Uzman ekip incelemeye başladı
Polis, bombacının kimliği üzerine çalışma yürütürken Ankara`dan Olay Yeri İnceleme ekibi Suruç`a gelerek olay yerinde ve çevresinde incelemelerine başladı. Çevreye saçılmış pek çok bilye bulundu. Buradan yola çıkılarak bombanın parça tesirli ve el yapımı olduğu üzerinde duruluyor.

Asker Suruç`ta

Suruçta bombanın patlamasının ardından olay bölgesinde Suruçluların bekleyişleri sürüyor. Polisin uyarısına karşın bekleyenler dağılmıyorlar. Zaman zaman gerginliğin yaşandığı bölgeye özel harekat timleri ve çevik kuvvet polislerinin ardından takviye olarak askerler de geldi.

Amara Kültür Merkezi önünde zaman zaman tansiyon yükseliyor. IŞİD`ci olduğu gerekçesiyle kalabalık tarafından linç edilmeye çalışılan bir kişi polis tarafından kurtarıldı. Dövülen kişinin imam olduğu anlaşıldı.

el cezire türk

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir