• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Elinde torpil patlayan çocuğun eli koptu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Satışı yasaklanmış olmasına rağmen piyasadan bir türlü toplatılmayan ve çocukların eğlenmek için kullandıkları tehlikeli oyun aracı torpil, Batman`ın Hasankeyf ilçesinde yaşayan bir çocuğu hastanelik etti.

Çok sayıda torpilin elinde patlaması sonucu büyük oranda görme kaybı yaşayan ve eli kopan 15 yaşındaki çocuk, tedavi altına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Batman`ın Hasankeyf ilçesinde meydana gelen olayda A.M. (15) isimli çocuğun elinde bulunan ve sayının birden fazla olduğu belirtilen torpilin aniden patladığı öğrenildi. Patlama sonrasında göğsünde ve gözünde ağır yaralanmalar oluşan A.M.`nin sol eli de parçalandığı ve büyük oranda görme kaybı yaşadığı belirtildi.

Meydana gelen kaza nedeniyle ambulansla Batman Bölge Devlet Hastanesine kaldırılan A.M, burada ilk müdahalenin ardından Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesine sevk edildi.

Bakkallarda torpillerin rahatlıkla satılmasına tepki gösteren çocuğun yakınları ise, bayramın kendileri için bir hüzne dönüştüğünü söylediler.

Çocukların böylesi tehlikeli maddelerden uzak durması tavsiyesinde bulunan A.M`nin yakınları, yetkililerin kesinlikle bu gibi zararlı maddelerin satışına izin vermemesi çağrısında bulundular.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldı. (M. Fatih Akgül-İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir