• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Şehit ailelerinin bayramı buruk geçiyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır`da 6-8 Ekim 2014 tarihinde Kobani bahanesiyle çıkarılan olaylarda PKK/HDP yandaşları tarafından kurban eti dağıtırken katledilenlerin aileleri, evlatlarını mezarları başında ziyaret ettiler.

PKK/HDP`lilerin saldırılarında katledilenlerin ailelerine, sevenleri ve arkadaşları da eşlik ettiler.

Kur`an-ı Kerim okuyarak, çocuklarına dua eden ailelerin mezar başlarında ağlamaları, duygulu anların yaşanmasına sebep oldu.

Ziyaret sonrası İlke Haber Ajansı`na (İLKHA) konuşan aileler, Ramazan Bayramı`nı buruk bir şekilde geçirdiklerini söylediler.

Bağlar semtinde kurban eti dağıtırken katledilen Hasan Gökgöz`ün (26) babası Mehmet Gökgöz, oğlunun şehadeti ile gurur duyduğunu belirtti.

“Çocuklarımızın şehadeti ile gurur duyuyoruz”

Oğlundan ayrı olarak bayram yaşamanın hüzünlendirici olduğunu dile getiren Gökgöz, “Şehitlerin bayramını kutluyorum. Biz, çocuklarımızın şehadeti ile gurur duyuyoruz. Bayram olduğu için biraz hüzünlüyüz ama sonuçta gururluyuz. Böyle evlat yetiştirdiğimiz için Allah`a hamd ediyoruz. Çocuklarımız başka yolda olsaydı ne yapardık? Üzüntüm, bu bayramı onsuz geçirmem, yokluğunu hissetmemdir.” dedi.

“Onlar şehittir, bizim buraya geldiğimizi biliyorlar”

Kurban eti dağıtırken 16 yaşında olan Yasin Börü`nün babası Fikri Börü, “Yasin ve arkadaşları geçen Kurban Bayramı`nda şehit oldular. Bu da ilk bayramlarıdır. Onlar şehittir ve bizim buraya geldiğimizi biliyorlar. Allah Teâlâ onların şehadetini kabul etsin.” ifadelerini kullandı.

“Bu kadar insanın şehitleri ziyaret etmesi bizi çok sevindirdi”

Hüseyin Dakak`ın (19) babası Öztekin Dakak, kendisine salih bir evlat verdiği için Allah`a şükrettiğine işaret ederek, şunları söyledi:

“Elhamdülillah, bu kadar insanın şehitleri ziyaret etmesi bizi çok sevindirdi. Öyle bir evlat verdiği için Allah`a hamdolsun. Tüm Müslümanların bayramını kutluyorum.”

“Onlar bize yol gösterdiler”

Kobani bahaneli olayların devam ettiği sırada İslami faaliyetleri ile tanınan Köy-Der`de bulunurken katledilen Turan Yavaş`ın ağabeyi Kenan Yavaş, “Allah Teâlâ rahmet etsin. Bu, onların ilk bayramıdır. Onlar bize gerçekten yol gösterdiler.  Allah, hak yolda gitmeyi nasip etsin inşallah. Rabbim şahadetlerini kabul etsin.” şeklinde konuştu.

“Allah herkese böyle bir evlat nasip etsin”

Geçtiğimiz günlerde PKK yandaşları tarafından gerçekleştirilen suikast sonucu katledilen Yeni İhya Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (Yeni İhya-Der) Başkanı Aytaç Baran`ın babası Mehmet Baran ise, şu ifadeleri kullandı:

“Biz, şehitlerin yolunda gideceğiz. Allah Teâlâ bizi bu yoldan ayırmasın. Müslüman olarak geldik, Müslüman olarak gideceğiz. Bu cemaatin ve Müslümanların bayramını kutluyorum. Allah Teâlâ herkese böyle bir evlat nasip etsin. Çocukluğundan beri bu yoldaydı. Biz de devam ettireceğiz. Rabbim şehadetlerini kabul etsin.” (Emrah Deniz/M. Sıddık Bilge-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir