• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bayramda evcil hayvanlarınızı ölüme terk etmeyin
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bayram dolayısıyla eş-dost, akraba ziyaretleri için günlerce eve gelmeyen veya tatile çıkan vatandaşlar kimi zaman evcil hayvanlarını evde unutuyor.

Günlerce aç susuz ve bakımsız kalan kimi hayvanlar öldüğünü belirten uzmanlar evcil hayvanlarını kaybetmek istemeyen vatandaşların gerekli önlemleri almaları gerektiği uyarısında bulundu.

Evcil hayvanlara belirli periyotlarla yem ve su verilip bakımlarının yapılması gerektiğini belirten Veteriner Hekim Salih Kaya, “Tatil boyunca da bu ihtiyaçların karşılanması gerekir. Eve günlerce gelmeyecek vatandaşların bunu göz önünde bulundurup tatile öyle gitmesi gerekir.” dedi.

Vatandaşların evde bulunmadıkları süre boyunca evcil hayvanların bakımsız kalmaması için dikkatli olması gerektiğini belirten Kaya, “Vatandaşlar hayvanlarını kaybetmek istemiyorlarsa önlem almak zorundadırlar. Bu önlemler hayvanların türüne göre değişir. Kafeste kuş besleyen vatandaşlar kuşların yemini ve suyunu eve gelmeyeceği günleri de hesaplayarak kafese bırakabilirler. Eğer uzun süre eve gelmeyeceklerse kuşlarını kendileriyle götürebilir veya bir yakınlarına bırakabilirler.” ifadelerini kullandı.

Akvaryumda balık besleyen vatandaşların ise akvaryuma fazladan yem bırakamayacaklarını belirten Kaya, “Balıkların tatil boyunca taşınması da mümkün olmadığından bir komşuya veya akrabaya bırakılması daha uygun olur.” dedi.

Kuş ve balık dışında kalan evcil hayvanların ise tatil boyunca evde kalmasının mümkün olmadığını belirten Kaya, “Kedi vb. hayvanların ise evde kalmaları risklidir. Kendilerine günlerce yetecek yemeği ve suyu bıraksanız bile bunu kısa sürede bitirecektir. Hem bu süre zarfında kaldığı yerin temizliğinin de yapılması gerekmektedir. Bu sebeple kedi vb. hayvanların bir komşuya, akrabaya bırakılması en uygunu olacaktır.” dedi.

Kaya son olarak; “Evcil hayvanlarını yakınlarına emanet edecek vatandaşlar, hayvanların beslenme alışkanlıkları ve bakımı hakkında bilgi vermeyi unutmamalıdır. Çünkü evcil hayvanın yanlış beslenmesi de olumsuz sonuçlar verebilir.” dedi. (İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir