• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
Bayram günleri ibadet günleridir
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bir aylık Ramazan ayının ardından Ramazan Bayramı sevinci yaşanıyor. Bayram günlerinin ibadet günleri olduğunu belirten Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, bayramda büyükler başta olmak üzere komşuların ve akrabaların ziyaret edilmesi gerektiğini ifade etti.

Ramazan Bayramı ile ilgili İlke Haber Ajansına (İLKHA) açıklamada bulunan Müftü Çelik, bayram günlerinin tatil günleri değil,  ibadet günleri olduğunu vurguladı.

İslam dininde bayram günlerinin ibadet günleri olduğuna vurgu yapan Çelik, “Bayramlara bayram namazı ile başlarız. Bayram sabahları camilere koşar adeta yerde ayak sesleri gökte Melek kanatlarının sesleri ile tekbirler getirerek gideriz. Cami`de namazımızı kılar, bayram hutbesini dinleriz.”ifadelerini kullandı.

Bayramlarda komşularımızı, yakınlarımızı ve büyüklerimizi unutmamız lazımdır

Bayramlarda büyüklerimiz başta olmak üzere yakın ve uzak akraba ve komşuların ziyaret edilmesi gerektiğinin altını çizen Çelik, “Bayramlarımız Camilerde başlar Camilerde musafahalaşır ilk olarak Cami cemaati ile bayramlaşırız. Mümkünse ayrı bir yoldan yine dilimizde tekbirlerle evimize geliriz. Bu şekilde bayram başlamış olur, ev halkı ile bayramlaşırız. Yine konu komşu yakınlarımızla bayramlaşır, büyüklerimizin ellerini öperiz. Bayramlarda komşularımızı, yakınlarımızı ve büyüklerimizi unutmamız lazımdır.”dedi.

Bayramın ibadeti ziyaretleşmektir

Bayramların Allah (cc) Müslümanlara bir hediyesi olduğunu ifade eden Çelik, “Bayramlarda ziyaretler yapıp gelmeyene gitmek, sormayanı sormak lazım. Bayramların böyle bir güzelliği var. Bayramlar ibadet günleri olduğu için bayramın ibadeti ziyaretleşmektir. Ramazan gibi bir ibadet mevsiminde ibadetler yaptık. Allah (cc) bayramı bizlere bayram sevinci veriyor.”şeklinde konuştu.

Bayramlaşmaları bırakarak tatillere gitmek doğru değildir

İslam dininin bayramlarının büyük bayramlar olduğunu vurgulayan Çelik, “Her dinin bayramları vardır. İslam dini son dindir. Bizim bayramlarımızda çok büyüktür. Gerek Ramazan, gerek Kurban bayramı olsun. Kimseyi dışarıda bırakmaz. Uzak ve yakın bütün sevdiklerimiz aranır, hal ve hatırları sorulur. Bir bütünlük toplum sevinci içerisinde bayramlarımızı kutlarız. Bayramlaşmaları bırakarak münferit bir şekilde inzivaya çekilir gibi tatillere gitmek doğru değildir. Bayramda herkes kendi çevresinin yanında olmaya çalışmalıdır.”diye konuştu.

Bayram süresince hareket içinde olunması gerektiğini belirten Çelik, son olarak sözlerini şu şekilde bitirdi: “Evlerimize misafirler gelmeli, misafirliklere gidilmelidir. Çarşıda pazarda tanıdığımız veya tanımadığımız herkes ile bayramlaşmalıyız. Bayram sevinç, barış ve bağış günüdür. Bu günlerde birbirimize dualar etmeliyiz. Bayramlarda misafirlerimize ikramlarda bulunmalıyız. Bayramlarımızın güzelliğini çocuklarımıza yansıtmalıyız. Aynı şekilde bayramda yetimleri ve fakirleri unutmamalıyız.” (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir