• DOLAR 34.245
  • EURO 37.638
  • ALTIN 2921.555
  • ...
`Hazımsızlığı gidermek için incir ve kayısı tüketin`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı`nda tüketilen aşırı tatlı ve hamurlu yiyecekler, sindirim sisteminin bozulmasına ve hazımsızlığa neden olabiliyor.

Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde şifalı bitkiler satan Ayetullah Tekin,  Ramazan Bayramı dolayısıyla bazı tavsiyelerde bulundu.

Bayramda aşırı tüketilecek yiyeceklerin, hazımsızlığa sebep olabileceğini kaydeden Tekin, bu durumda şifalı bitkilerin tercih edilmesinin önemli olduğunu belirtti.

“İncir ve kayısı hakiki zeytinyağına bandırılıp, aç karnına tüketebilir”

Özellikle incir ve kayısı gibi meyvelerin hazımsızlık sorununun giderilmesine fayda sağladığına işaret eden Tekin, “Bağırsakların düzenli çalışmasını sağlayacak birkaç örnek gösterebiliriz. İlk etapta tavsiyemiz incir ve kayısı. İncir ve kayısı hakiki zeytinyağına bandırılıp, aç karnına tüketilebilir. Bununla beraber hurma, siyah çörek otu, toz zencefili, keten tohumu ve bal şerbeti gibi tavsiyelerimiz de var.” dedi.

“Hurmanın, sütle beraber tüketilmesini tavsiye ediyoruz”

Tekin, diğer önerilerin kullanımıyla ilgili, “Hurmanın, sütle beraber tüketilmesini tavsiye ediyoruz. Siyah çörek otu dövülerek ya da olduğu gibi tüketilebilir. Çörek otu yağı, aç karnına birkaç kaşık tüketilebilir. Toz zencefili, bir çay kaşığı kadar bir bardak suya karıştırıp tüketilebilir. Keten tohumu yoğurda katarak tüketilirse faydalı olur. Bal şerbeti ise ılık su ve kaliteli elma sirkesiyle beraber tüketilir. İnşallah bunlar hazımsızlık sıkıntılarını giderecektir.” ifadelerini kullandı. (Hamza Adiyaman-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir