Gaziantep'te bayramlık pastalara yoğun ilgi
Gaziantep'te bin bir zahmetle yapılan ve bayram sofralarının vazgeçilmez lezzeti 'Antep Kahkesi, Ramazan Bayramı sofralarındaki yerini aldı.
Gaziantep'te bayramda ziyarete gelen misafirlere ikram edilen ve Gazianteplilerin ‘Antep Kahkesi’ olarak isimlendirdikleri pasta çeşitlerine yoğun ilgi devam ediyor.
Gaziantep’te Ramazan ayına has olan ve bayram öncesi yapılan hazırlıklar arasında yer alan ‘Antep kahkesi’ satışlarından memnun olduklarını belirten Pasta satıcıları, Fakir-Zengin herkesin Ramazan Bayramında yaptığı ‘Antep Kahkesi’nin her bayramda Gazianteplilerin bayram lezzetleri arasında mutlaka yer aldığını belirtiler.
‘Antep Kahkesi’nin hazırlıklarının Ramazan Ayının yarısından başlanıp arefe günü gece geç saatlere kadar devam ettiğini belirten Ercan İyiyapmaz, Ramazanın son günlerinde sahur vaktine kadar çalıştıklarını dile getirdi.
Antep kahkesi ‘nin Gazianteplilerin bayramlarda misafirlere ikram edilmesi için yıllardır süren bir gelenek olduğunu kaydeden İyiyapmaz, “Gördüğünüz gibi tüm pasta çeşitlerimiz mevcuttur. Tabi havaların sıcak olmasından dolayı tatlı türü yiyecekler pek fazla rağbet görmüyor. Önceki yıllara oranla siparişlerimizde fazlaca yoğunluk yok.” dedi.
Bayramın unutulmaz tadı olan kahke yapımı için bayram öncesi evlerde ve simit fırınlarında hummalı bir çalışma ardından hazırlanan pastaların Ramazan Bayramı’nın vazgeçilmez tadı ve ikramı olduğunu ifade eden İyiyapmaz, Gaziantep’te bayram ile özdeşleşen kahkelerin bu yıl, geçen yıla oranla daha çok talep gördüğünü kaydetti. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)