• DOLAR 32.194
  • EURO 35.157
  • ALTIN 2431.44
  • ...
Kaliteli bal için 12 yıldır Ordu`dan Ağrı`ya geliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ordu ilinde ikamet eden Necati Şahinkaya yaklaşık 26 yıldır bal üretimi ile uğraşıyor.

Şahinkaya, 26 yılından 14 yılını Erzurum`un Hınıs ilçesinde geçirdiğini ve daha kaliteli bal elde etmek için son 12 yıldır Ağrı`nın Eleşkirt ilçesinde bulunan Eleşkirt Ovasına yerleşmiş.

Balcı Necati Şahinkaya, Eleşkirt Ovası`nda üretilen balın çok kaliteli olduğunu belirtti.

Necati Şahinkaya,” 26 yıl balcılık yapıyorum. Bu yılların 14 yılını Erzurum`un Hınıs ilçesinde geçirdim. Geriye kalan 12 yılını da burada Eleşkirt Ovasında geçirdim. Eleşkirt Ovasına gelmemin sebebi ise kaliteli bal yetiştirmek zorunda olduğumuzdandır. Buradaki bal kekik balıdır. Buranın çiçeği bol ve çok kaliteli bir bal elde ediliyor. Olgun bir bal yetiştiriyoruz. Gerçekten değeri bulunmayan bir baldır. Zaten kötü olsaydı gelmezdik buraya. “ dedi.

Balcı Şahinkaya sözlerini şöyle sürdürdü:  “Mayıs ayında buraya geliyoruz bal üretimi için. Ve hasat için de, arının gelişmesi için mumunu verdik, açlığı için şerbet verdik, bahar bakımlarını yaptıktan sonra kasalarını kapattık bekliyoruz. Müşterimiz geliyor buradan hazırladığımız balı alıp gidiyor. “

Yaylada kaldıkları için kendi elektriklerini güneş paneli ile ürettiklerini söyleyen balcı Şahinkaya,” Dağ başındayız. Nerede elektrik bulup ta ihtiyacımızı karşılayacağız. Telefonlarımız yanımızda nasıl bunları şarj edeceğiz. Bu sıkıntılar vardı. Kurduğumuz güneş paneli ile elektriğimizi kendimiz üretiyoruz. Bu sistemle televizyonumuzu izliyoruz, telefonlarımızı şarj ediyoruz, 8 ampulümüzü de buradan faydalandığımız elektrikle ışıklandırıyoruz. “ şeklinde konuştu. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir