• DOLAR 32.469
  • EURO 34.822
  • ALTIN 2445.527
  • ...
Mardin İl Müftüsünden fitre uyarı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ramazan Bayramı yaklaşırken şehrin birçok yerinde hazırlıklar başladı. Gerek kurumlarca gerek aileler bu mübarek gün için neredeyse hazırlıklarını tamamladı. Mardin İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, fitrenin ne zaman verilmesi gerektiği, bayram namazının saati ve bayramla ilgili konuştu.

Coşkun, “Fitre, Ramazan ayında fakirlere verilen bir sadaka olduğu için fitrenin bayramdan önce verilmesi en güzel davranıştır. Çünkü fitre vermenin amacı, fakirlerin bayram hazırlığı yapabilmelerini ve bayramı neşe ile karşılamalarını sağlamaktır.” dedi.

Ayrıca fitrenin son günün bugün olduğunu söyleyen Coşkun fitrenin bir an önce verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Fitre miktarının 11.50 lira olduğunu ifade eden Coşkun fitreyle ilgili şunları söyledi: “Veren kişinin, fitreyi Allah rızası için verdiğini gölünden geçirmesi yeterlidir. Bunu fakire verirken bu fitredir demek gerekmez. Fitreyi edeple vermeli, karşıdakini incitecek davranışlarda bulunmamalıdır.”

Coşkun ayrıca bir fakire birden az fitre verilmemesi gerektiğini ancak birden çok fitre verilebileceğini sözlerine ekledi.

“Bu bayram insanlık adına bir ümit ateşidir”

İl Müftüsü Dursun Ali Coşkun, bayramla ilgili de şunları söyledi; “Bayramlar, inancı, ibadeti, tarihi ve kültürü bir sevinç atmosferinde buluşturarak bizi istikbale taşıyan ve tarih sahnesinde biz Müslümanlara süreklilik kazandıran müstesna zaman dilimleridir.”

Bayramın bir rahmet meşalesi olduğunu ifade eden Coşkun, bu meşalenin, dünyayı kana bulayan ve ateşe atan ırkçılığın ve ayrımcılığın, insanlığı aç ve yoksul bırakan sömürgeciliğin, azgınlaşan ve şımaran iradelerin hak hukuk tanımayan zulüm ve haksızlıklarının pekâlâ yenilebileceğinin en güzel göstergesi olduğunu bildirdi.

Coşkun ayrıca bayram namazı saatinin 05.52 olduğunu hatırlattı. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir