• DOLAR 32.574
  • EURO 34.997
  • ALTIN 2460.99
  • ...
 Bosna`da Hicri Yılbaşı Coşkusu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Bosna Hersek Müslümanları Hicri yeni yılı büyük bir coşkuyla karşılıyor. Stari Grad bölgesinde Global Grup Derneği ve Hilal Korosu işbirliğiyle 23 Kasım 2011 tarihinde büyük bir organizasyon düzenleniyor.

Kur`an- Kerim tilaveti ile başlayacak programda Mustafa Isakoviç ve Salem Huriç`in yanı sıra FIN Akademik Korosu, İlac Korosu ve Hilal Korosu tarafından ilahi ve kasideler okunacak. Hicri yeni yıl dolayısıyla bir sohbet yapılacak.

Bosna Hersek İslam Birliği Radyosu Radyo Bir sponsorluğunda yapılan etkinliğe katılımın ücretsiz olduğu bildirildi. Program 23 Kasım Çarşamba 19:00`da Stari Grad Belediyesi Büyük Salonunda yapılacak.

Öte yandan Hicri yılbaşı Bosna`daki tüm camilerde büyük bir coşkuyla kutlanıyor. Yılbaşı günü tüm camilerde akşam namazı sonrası Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başlayan programlarda yatsı namazına kadar sohbetler yapılıyor ve ilahi ve kasideler okunuyor. Yatsı namazı kılındıktan sonra da devam eden programlarda havai fişekler atılıyor ve çocuklara çeşitli hediyeler veriliyor. Programlar katılımcıların musafahalaşarak birbirini tebrik etmesi ile son buluyor.
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir