• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...

Finansman Genel Koordinatörü Deniz Oruç`un TKDK Ağrı İl Koordinatörlüğü`nde, proje sahipleriyle yaptığı toplantıya İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit ve bazı kurum personelleri de katıldı.

Toplantıda proje sahipleri ile birebir görüşerek projelerin son durumu hakkında bilgi alan Oruç, yatırımların hızlandırılması durumunda hibe ödemelerinin de daha hızlı bir şekilde yapılabileceğini ifade etti.

TKDK`nın Ağrı için önemli bir fırsat olduğunu hatırlatan Oruç, önümüzdeki dönemde, Ağrı`da IPARD desteklerinden faydalanarak hayata geçirilen yatırım sayısının daha da artmasını beklediğini belirtti.

Yatırımları hakkında bilgi vermek için söz alan proje sahipleri, TKDK`dan duydukları memnuniyeti ifade ettiler.

Proje sahipleri,  TKDK gibi bir kurumun sadece hibe desteği ile değil, kurumsal kimliği ile de Ağrı`ya çok önemli katkılar sağladığını belirttiler.

Toplantıya ev sahipliği yapan İl Koordinatörü Alihaydar Yiğit ise 2015 yılında Ağrı`ya yaklaşık 20 milyon TL tutarında bir yatırım gerçekleşeceğini ve şu an incelemesi devam eden projelerin de sözleşmeye bağlanması durumunda bu rakamın 25 milyon TL`yi bulabileceğini söyledi.

Kurum olarak yatırımcıya ellerinden gelen her türlü desteği sağladıklarını belirten Yiğit, önümüzdeki dönemde çıkılacak olan çağrıda da yatırımcıları IPARD desteklerinden faydalanmaya davet etti.   (İLKHA)