• DOLAR 32.557
  • EURO 34.969
  • ALTIN 2457.034
  • ...
Başörtüsü Mağdurlarına Destek Ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
AĞRI - Türkiye`nin kanayan yarası haline gelen başörtüsü yasağı gün geçtikçe içinden çıkılmaz bir hal almaya başladı. Okul idarecileri tarafından mağduriyetlerin devam ettirilmesi sorunun çözümü noktasında söylem ve uygulamadaki çelişkiyi gösteriyor.

Mağduriyetlerin yaşandığı ilk günden beri öğrenci ve ailelerin yanında olan sivil toplum kuruluşları desteklerini sürdürecekleri mesajını veriyorlar. Bu amaçla Mustazaf-Der Ağrı şubesi tarafından ailelere ziyaretlerde bulunuldu.

Öğrencilere çeşitli hediyelerin verildiği ziyaretlerde sıcak ortamlar oluştu. Amaçlarına yönelik kısaca bilgi veren Mustazaf-Der Taziye ve Ziyaret Komisyonu Başkanı Rıfat Yılmaz; "Bizler Allah`a kulluğu beşeri her kanunun, her anayasanın üzerinde tutmakla mükellefiz. Birileri bize bu kanun ve kurallarını dayatmaya hele ki zorlamaya kalkışamaz. Kaldı ki kanun da bile yasak olmamasına rağmen bu şekilde tecrit ve zorbalık görmemiz hakkımız olanı yeteri kadar savunamadığımız içindir. Bir okul idarecisinin asli görevi olan eğitim ve öğretimi bırakıp inanç gibi görevi ve dahi haddi olmayan konuda dayatmada bulunması konuya kanundan ziyade ideolojik olarak yaklaştıklarını gösteriyor" dedi.

Hamza Yılmaz - İLKHA
 

http://www.ilkehaberajansi.com.tr/images/photo/29359.jpg

Bu haberler de ilginizi çekebilir