• DOLAR 34.286
  • EURO 37.672
  • ALTIN 2887.858
  • ...
Van'da Sakal-ı Şerif ziyareti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadir Gecesi dolayısı ile Van Boyalar Camisinde bulunan Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı. Boyalar Camii’nde muhafaza edilen Sakal-ı Şerife yoğun ilgi gösteren halk duygu dolu anlar yaşadı.

Kılınan teravih ve tesbih namazı sonrasında ziyarete açılan Sakal-ı Şerif, önce erkekler sonra bayanlar ve çocukların ziyaretine açıldı. Dua ederek Sakal-ı Şerif’i gören ziyaretçiler, duygu dolu anlar yaşadı.  

Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği ziyarette her hangi bir izdiham yaşanmaması için müezzinler sık sık halkı uyararak sıra halinde ziyaret etmelerini sağladı.

Sakal-ı Şerif ziyareti ile ilgili İlke Haber Ajansı’na bilgi veren Boyalar Camii İmam Hatibi Kemal Alkan, Sakal-ı Şerif’in camilerine ait olduğunu belirterek, “Bu tür mübarek gecelerde salavatlara, coşkuya,  heyecana ve halkın kaynaşmasına vesile olması amacıyla ziyaretlere açıyoruz. Bunu kendi camimiz organize etmektedir. Bu gece yine halk arasında bir kaynaşma olması, salavatlara vesile olması amacıyla Sakal-Şerif’i ziyarete sonduk.” dedi.

Halkın Peygamberinden olan her bir zerreye sahip çıktığını hatırlatan Kemal Alkan, “Gördüğünüz gibi bizim camimizde farklı bir hava vardı. Teravih namazı, tesbih namazı ve Sakal-ı Şerif ziyaretinin bu kaynaşma ve coşkuya neden olduğunu sizler de gözlerinizle gördünüz.” diye konuştu.

Ziyarette duygularını paylaşan ziyaretçiler ise çok mutlu olduklarını, bin aydan daha hayırlı olan bu gecede Allah Resulünün (sav) Sakal-ı Şeriflerini gördüklerinden dolayı nasipli olduklarını ifade ederek, Sakal-ı Şerif’i görmenin çok güzel bir duygu olduğunu ifade ettiler.   (Murat Dalgın-İLKHA)























Bu haberler de ilginizi çekebilir