• DOLAR 32.585
  • EURO 35.061
  • ALTIN 2460.541
  • ...
Cizreliler Kadir Gecesi`ni ihya etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kuranı kerimin indirildiği gece olan Kadir Gecesi Cizre`de birçok camide kılınan teravih namazından sonra düzenlenen programlarla ihya edildi.

Yoğun bir katılımın yaşandığı Cizre Meydan Camiini dolduran kadın, erkek, çocuk yüzlerce Cizreli geceyi ibadetle geçirdi.

Teravih namazı sonrası Meydan Camiinde başlayan program Kur`an-ı Kerim tilaveti ile başladı. Ardından Kadir Gecesinin önemi üzerine cami imamı Cevher Arasan bir konuşma ve yaparak nasihatlerde bulundu.

Kadir Gecesinin İslam ümmeti için çok önemli olduğunu ifade eden Arasan, bu gecenin Kur`an-ı Kerim`de belirtildiği üzere bin aydan daha hayırlı bir gece olduğunu belirterek, “Kuranı Kerim bu gecede nazil olmuştur ve asli itibariyle bu gecenin önemi de buradan gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

Kur`an`ın nazil olmadan önce bu gecenin hiçbir öneminin olmadığını ve sıradan bir gece olduğunu söyleyen Arasan, Allah`ın (cc) bereketlendirdiği bu günlerin ve gecelerin İslam ümmeti için çok büyük bir fırsat olduğunu ve en iyi şekilde değerlendirilmesi gerektiğinin önemine vurgu yaptı.

Arasan, “Madem bu gece önemini Kur`an`dan alıyor; O halde düşünmek lazım. Bu geceyi bu kadar bereketlendiren ve önemli kılan Kur`an-ı Kerim ne kadar önemli ve değerlidir. Bizim için asıl konu budur. Bu gecenin, Kuranı Kerim`in nazil olma yıldönümü olduğunu ve peygamberimize, Hira mağarasında Alak suresinin bu gecede nazil olduğu rivayet edilir. Yine, İslam âlimleri Kur`an-ı Kerim`in tamamının bu gece`de Levhi Mahfuzdan gökyüzüne indirildiğini, aşamalı olarak yirmi üç senede peygamberimize nazil olduğunu rivayet ederler. Oysaki Kur`an-ı Kerim sadece bu gece değil, her zaman okuması ve tatbik edilmesi gerekir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmadan sonra program okunan mevlit ve ilahilerle devam etti. Program yapılan dualarla sona erdi. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir