• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Londra-New York arasını üç saatte uçacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ABD merkezli Spike Aerospace firması, birkaç saat içinde iki şehirde birden alışveriş yapılmasını sağlayacak süper lüks jet tasarımı hazırladı. Firma, iki yıl önce sunulan S-512 süpersonik jetinin 1.8 Mach, yani saatte 2,205 kilometre hıza ulaşabileceğini açıkladı. Söz konusu sürat, saatte 1,126 km hıza ulaşabilen Boeing 747'yi iki katlarken, en hızlı askeri uçak F-18 Hornet ile aynı hızı temsil ediyor.

Yolcu kapasitesi 18 kişi olarak belirlenen S-512, Londra'dan New York'a veya Paris'ten Dubai'ye uçuşları üç saate indirecek. Spike Aerospace bu sayede 'akşam yemeğinden önce alışveriş yapıp geri dönebilme imkanı olacağını' belirtti.

Şirket adına açıklama yapan Anutosh Moitra, uçağın süratinin artırılması için kanat ve kuyruk tasarımının yenilendiğini, aynı zamanda iç tasarımın üst düzey konfor sunmak için değiştirildiğini belirtti. 'Multiplex Cabin' adı verilen iç bölme, konforunun yanı sıra yolculukta manzara izlemek için geniş camlara sahip olacak.

Spike Aerospace CEO'su Vik Kachoria, 'havacılığın geleceğinin süpersonik uçaklarda yattığını' belirtti. Kachoria, S-512 fiyatının 60 ila 80 milyon dolar arasında olacağını söyledi.

Al Jazeera

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir