• DOLAR 35.392
  • EURO 36.514
  • ALTIN 2999.93
  • ...
İnsanlar stres ve sinirlerini telefondan çıkarıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mersin’de cep telefonu teknik servisçisi olan İzzet Kaya, işyerlerine genelde insanların stres ve sinirlendikleri anda kırdıkları telefonların geldiğini belirterek, bu durumda insanların telefonları kendilerinden uzaklaştırması gerektiğini söyledi.

Sinir ve stresten dolayı telefonlar kırılıyor

Genelde insanların sinir ve streslerinden dolayı telefonlarını kırdıklarına dikkat çeken Kaya, “Çoğunlukla kırık telefonlar geliyor. İnsanların stres ve sinirlerinden dolayı kırdıklarıdır. Suya düşen telefonlar da geliyor. Ya da çocukların eline telefonları verdiklerinden dolayı oluşan arıza için bizlere başvuruluyor. Şarj cihazının kablosunu cep telefonunda çıkarırken de şarj alma yeri zarar görüyor. Pantolonun cebine konulan telefonlar, sıkışmadan dolayı zara görüyor. Genel olarak cep telefonlarında görülen arızalar bunlar.”dedi.  

Suya düşen telefonu kendiniz kurutmayın

Suya düşen telefonu genelde insanların kendilerinin kuruttuğunu, fakat bunun yanlış olduğu söyleyen Kaya, şu bilgileri verdi: 

“Çocukların eline cep telefonu vermesinler . Suya ya da sıvı temas gördüğü zaman direk bataryayı çıkarıp en yakın teknik servise götürsünler. Çoğunlukla telefon suya düştükten sonra kurutulup tekrar kullanılmaya başlıyor ama, fazla sürmüyor kısa bir zaman sonra telefon tekrar bozuluyor. Şarja takılan telefon, şarj dolduktan sonra kabloyu sağa sola oynatarak değil, direk çekerek çıkarsınlar. Sinirli ve stresli olunduğu anda cep telefonunu kendinizden uzak tutun”

İkinci el telefon alınırken dikkat edilmesi gerekenler

Kaya, ikinci telefon alınırken şu tavsiyelerde bulundu: “Öncelikle sağına soluna iyice bakıyoruz. Telefonda herhangi bir kırık herhangi bir çatlak var mı yok mu diye. Ondan sonra alacağımız telefonun kabını açıyoruz. Daha önce tamir görüp görmediğine de bakıyoruz. Tamir görmüş telefonlar genelde tercih edilmiyor. Telefonu açıp kamerasını kontrol ediyoruz. Ön kamerası varsa ön kamerasını kontrol ediyoruz. Telefonun çalışma sisteminin nasıl olduğuna, hızlı mı yoksa yavaş mı? Çok mu donuyor? Bunlar kontrol edilir. Daha sonra şarj alıp almadığını kontrol ettikten sonra satın alabiliriz. Tabii telefonun garantisi olup olmadığına da bakacağız. Faturası var mı? Bunlara dikkat etmek lazım. Çünkü piyasada faturasını almadığın zaman çalıntı çıkabiliyor.”   (Osman Öksüz- İLKHA )







Bu haberler de ilginizi çekebilir