• DOLAR 32.557
  • EURO 34.978
  • ALTIN 2458.845
  • ...
PKK yol kesip araçları ateşe verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Dün akşam saat 21.30`da Doğubayazıt ilçesine bağlı 5 köyde vatandaşları toplayan PKK`liler, vatandaşlara Doğubayazıt merkezde yol kapatıp eylem yaptırdı.

Tehdit edildikleri için PKK`liere karşı gelemeyen vatandaşların dün yapılan eylemlere katılmak zorunda kaldıkları öğrenildi.

Konu ile ilgili olarak Ağrı Valiliği bu gün yazılı bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, PKK`nin vatandaşları eylemlerden sonra çıkacak çatışmalarda canlı kalkan olarak kullanmayı hedeflediği vurgulandı.

PKK mensuplarının 10 Temmuz günü saat 21:30 sıralarında Doğubayazıt ilçesine bağlı Çiftlik, Türkmen, Cebelikümbeti, Demirkapı ve Demirtepe köylerinden halkı toplayarak eyleme götürdüğü, ve eylemde halka çözüm surecinin bittiğini, bundan sonra savaş olacağını, tüm köy halkının Doğubayazıt  ilçesine giderek burada eylem yapması gerektiğinin söylendiği belirtilen Valilik açıklamasında, köylülere bunu yapmamaları durumunda cezalandırılacakları söylenerek halkın tehdit edildiği belirtildi.

Açıklamada devamla, PKK`liler tarafından kendilerine baskı yapılan köylülerin minibüslerle Doğubayazıt`a  getirilerek çıkması muhtemel bir çatışmada canlı kalkan olarak kullanılmaları ve yaşanacak bir çatışmada köylülere silah kullandırılmasının hedeflendiği belirtildi.

Eylemden sonra çatışma çıktığı belirtilen açıklamada, “Nitekim bu amaçla Doğubayazıt - Iğdır Karayolu ve Doğubayazıt – Gürbulak Karayolunda canlı kalkan olarak güvenlik güçlerine hedef yapmak maksadıyla getirdikleri köylülerle birlikte yolları kapatarak 3 TIR`ı yükleri ile birlikte yakmışlardır. Olaya müdahale eden güvenlik güçlerimize, teröristler vatandaşları da kendilerine kalkan yaparak dört ayrı noktadan ateş etmişlerdir. Güvenlik güçlerimizin karşılık vermesi üzerine teröristler kaçmışlardır. “ denildi.

Açıklamada PKK`nin halk ile güvenlik güçlerini karşı karşıya getirmek istediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca Diyadin ilçesinde 25-30 kişilik gurup havai fişek ve slogan attığı, bahse konu gruba müdahale edildiği, grubun ara sokaklara bıraktığı bir çantanın içerisinde 15 adet kola kutusu ile hazırlanmış el yapımı patlayıcı bulunduğu ve imha edildiği ifade edildi. (Ömer Adıgüzel - İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir