• DOLAR 32.582
  • EURO 35.019
  • ALTIN 2460.76
  • ...
İlaç Fiyatlarına Zam Geliyor!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Beşeri Tıbbi Ürünlerin Fiyatlandırılmasına Dair Karar, Resmi Gazete`de yayımlandı. Kararnameye göre, bundan böyle ilaç fiyatlarının belirlenmesinde esas alınan Euro kuru, bir önceki yıl boyunca Merkez Bankası tarafından satılan döviz satış kuru ortalamasının yüzde 70`i olarak uygulanacak. İlaç sektörünün mayıs ayında yapılan artışı yetersiz bulması nedeniyle de kararnameye geçici bir madde eklendi.

Buna göre, 10 Nisan-9 Temmuz 2015 tarihleri arasında uygulanan Merkez Bankası`nın döviz satış kuru ortalamasının yüzde 70`i esas alınarak bu yılın sonuna kadar uygulanacak ilaç fiyatları yeniden hesaplanacak. Habertürk`ün Merkez Bankası`nın döviz satış kurundan yaptığı hesaplamalara göre, komisyonun açıklayacağı rakam 2.08 TL olacak. Bu da 18 Mayıs`ta 2.00 TL`ye yükseltilen Euro kuruna göre yüzde 4`lük artışı ifade ediyor. Bu artış, bugünden itibaren 50 gün sonra vatandaşın ve SGK`nın aldığı ilaca yüzde 4 zam olarak yansıyacak.

ECZANELER İPTAL DAVASI AÇACAK

Türkiye Eczacılar Birliği Genel Sekreteri Harun Kızılay, Bakanlar Kurulu`nun kararında, kararnameye bağlı kalmadan SGK`nın ilaç üreticilerinden özel fiyatla alım yapmasının öngörüldüğünü belirterek, “Eczanelerin kârı fiilen düşecek. İptal için dava açacağız” dedi.

KAYNAK: HABERTÜRK

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Kategorinin Öne Çıkan Haberleri