• DOLAR 34.265
  • EURO 37.598
  • ALTIN 2883.008
  • ...
Bu kursta yılın her günü Kur'an öğretiliyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul Zeytinburnu’nda Konyalı Cami arkasındaki sokakta yer alan Darul Hicre Eğitim Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinde muhacir ve yetim çocuklarına yılın her günü Kur’an-ı Kerim öğretiliyor. Kur’an öğretiminin yanında İslami bilgiler noktasında da dersler verilen derneğin Hocaları da yine Afgan öğreticilerden oluşuyor.

Yer sorunundan dolayı büyük yaştaki öğrencileri alamıyorlar

Dernekte ders veren hocalar derslere talebin çok yoğun olduğunu belirtirken maddi imkânsızlıktan yakındı. Tek salonlu bir kursta eğitim veren hocalar kız ve erkeklerin ayrı okuyacakları yerler olmadığı için büyük yaştaki öğrencileri alamadıklarını ifade etti. Derneğin ihtiyaçlarını hayırsever vatandaşlardan karşıladıklarını dile getiren Afgan hocalar, daha çok sayıda ve büyük yaştaki öğrencilere de dersler verebilmek için vatandaşlardan yardım talep etti.

Hem sabah hem de öğleden sonra okul öğrencilerine dersler veriliyor

Çocukların hocalarından Afgan uyruklu Abdulbaki, “Afganistan’dan buraya 2 yıl öce geldim. Bu Kur’an kursunda çocuklara 2 yıldan bu yana Kur’an-ı Kerim ve farklı alanlarda dersler veriyoruz. Öncelikle çocuklara elif-ba ve Kur’an okumayı öğretiyoruz. Daha sonra da abdest almayı, namaz kılmayı ve hayattaki çeşitli adap bilgilerini öğretiyoruz. Yemeden içmeye, oturmadan kalkmaya kadar nasıl davranmaları gerektiğini öğretmeye çalışıyoruz. Dualar, Peygamber Efendimizin ve Sahabelerin hayatlarını öğretmeye çalışıyoruz. Öğrencilerimizin çoğunluğu muhacir çocuklarından oluşmaktadır. Aileleri fakir ve muhtaç kimselerdir. Oturma izinleri olmadığı için çocuklar okula gidemiyor. Öğrencilerimizden bazıları okula gidebiliyor. Kursumuz yıl içinde sürekli Kur’an-ı Kerim dersleri veriyor. Okula gidenler için bir kolaylık sağlamaya çalışıyor. Sabah okula gidenler için öğleden sonra, öğlen okula gidenler için de sabah ders veriyoruz.” şeklinde konuştu.

Yaklaşık 80 öğrenci eğitim görüyor

Bir diğer ders hocası Abdunnasır Haydari ise, “Ben de bir yıldan fazladır burada Kur’an-ı Kerim dersi veriyorum. Siyer, ilmihal ve namaz konularında öğrencilerimize eğitim veriyoruz. Çocuklardan yana ümidimiz çok büyüktür. Daha çok çalışarak her birini birer hoca ve eğitimci yapmaya gayret ediyoruz. Ortalama 70 veya 80 öğrencimiz var. İmkânlar ölçüsünde bu kadarını yapmaya çalışıyoruz. Yerimiz dar olduğu için bu kadar sayıyla yetinmek zorunda kalıyoruz. Bugün ders verdiğimiz öğrencilerin sayısından çok daha fazlasına talep var. Fakat imkânlarımız kısıtlı olduğu için bu talebe cevap veremiyoruz. Buradaki masraflarımızı çevrede bulunan esnaf ve hayırseverler vesilesi ile karşılıyoruz. Biz maddi noktada biraz daha imkân bulursak yaşları biraz büyük olan kız çocuklarına da ders vermek istiyoruz. Bize çok sayıda başvuru var ama yer uygun olmadığı için veremiyoruz. Hayırseverlerden bu noktada destek bekliyoruz.” ifadelerini kullandı.  (M. Erkan Yavuz - İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir