• DOLAR 34.27
  • EURO 37.504
  • ALTIN 2901.911
  • ...
Genç`ten MGY Cemiyetine ziyaret
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kızıltepe İlçe Milli Eğitim Müdürü M. Sabahattin Genç, Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Başkanı Kadir Üründü'yü makamında ziyaret ederek, göreve seçilen yeni yönetime, yeni dönem için başarılar diledi.

Mardin Gazeteciler ve Yazarlar Cemiyeti Kurucu Başkanı Mehmet Nezir Güneş'in de hazır bulunduğu ziyarette; yeni yönetime başarı dileklerini ileten Genç, çağdaş ve demokratik toplumun vazgeçilmez unsurlarının başında gelen basının, ülkemizin demokratik gelişimine de katkılarının büyük olduğunu söyledi.

Basın mensuplarının çeşitli mesleki kurumların adı altında örgütleniyor olmasının öncelikle gazetecilik etiği açısından önemsediklerini aktaran Genç, tıpkı diğer mesleki örgütler gibi Mardin Gazeteci ve Yazarlar Cemiyeti'nin de bünyesindeki gazeteci ve yazarlarla birlikte Mardin'in gelişimine enformasyon anlamında önemli katkılarda bulunmaya devam edeceğine dair inancını dile getirdi.

Kızıltepe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Sabahattin Genç, ziyaretinde Kızıltepe`deki eğitim yatırımları ve mevcut durumla ilgili bilgiler verdi.

Kızıltepe'nin yoğun bir öğrenci potansiyeline sahip olduğuna dikkat çeken İlçe Milli eğitim Müdürü Genç, “Eğitim sezonu bitmesiyle birlikte ilçemizdeki eğitim kurumlarımızın durumunu yerinde görmek ve sıkıntılarımızı yerinde tespit etmek üzere milli eğitim şube müdürü olan arkadaşlarımızla birlikte kurumlarımızda incelemelerimizi sürdürüyoruz. Kızıltepe ilçemiz 75 bine aşkın öğrencimiz mevcut. Bu gerçekten de çok önemli bir potansiyel, her bir öğrencimize yapılan yatırımı aslında geleceğimize de yaptığımız bir yatırım olarak görüyoruz. Bu öğrencilerimizi topluma yararlı birer birey olarak yetiştirilmeleri için hepimize görevler düşüyor. Kızıltepe'deki eğitim idarecileri olarak öncelikli görevimiz; Eğitimimizle ilgili fiziki sorunları yerinde görüp gerekli notlarımızı alıp, sıkıntıların çözümü noktasında gerekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” dedi

“15 yeni okul için çalışmalarımızı tamamladık”

Kızıltepe'deki eğitim kurumlarına yeni eğitim-öğretim döneminde faaliyete girecek yeni kurumlarla destekleneceğini aktaran Genç, yeni yatırımlarla ilgili bilgiler verdi.

2015-2016 Eğitim-Öğretim döneminde faaliyete girecek okullarla önemli bir rahatlamanın yaşanacağını kaydeden Genç, “İlçe merkezimizde 24 derslikli Turgut Özal İlkokulu, 12 Derslikli Eymirli Ortaokulu, 24 Derslikli Dikmen Ortaokulu ile 17 derslikli Fen lisemizin faaliyete girmesini planlıyoruz. Ayrıca 17 derslikli Mimar Sinan Mesleki Eğitim Merkezi, 32 derslikli Kız İmam Hatip lisesi ve 300 kişilik kız öğrenci yurduyla beraber faaliyete geçecek. 24 derslikli Spor lisemizin, 200 kişilik öğrenci yurdu ile beraber temelinin de atıldığını hatırlatmamız gerekiyor. 2015-2016 yatırım programı çerçevesinde Kızıltepe'mize 15 adet yeni okul yapılması konusuyla ilgili arsa işlemlerini tamamladık, dosyamızı İl müdürlüğümüzün yatırım şubesine teslim ettik. Kuşkusuz ki eğitim uzun soluklu bir alan bu alanda iyi duruma geleceğimize inanıyorum, bunun için de çalışmalarımızı sürdürüyoruz.” diye konuştu. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir