• DOLAR 32.507
  • EURO 34.901
  • ALTIN 2452.139
  • ...
TPİC işçilerinin eylemi 13 saattir sürdürüyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman`da TPAO`ya bağlı TPIC (Turkish Petroleum International Company) bünyesindeki petrol kuyularında çalışan işçiler, iş akitlerinin sona erdirileceği endişelerinin giderilmesini isteyerek, TPAO Park sahada F-214 Kulesinde eylem başlattı. İşçilerin eylemi dün akşam iftarın ardından bu yana sürüyor.

İşçilerin eylemine Petrol-İş Sendikası Batman Şube Başkanı Mustafa Mesut Tekik de destek verdi.

Dün akşam iftarın ardından TPAO Park sahada F-214 Kulesinde eylem başlatan işçiler, kuleye çıkarak işlerine geri dönmek istediklerini haykırdılar. İşçilerin eylem yaptığı alana çok sayıda zırhlı araç ve polis intikal etti. Burada yapılan görüşmelerde işçiler, her ne pahasına olursa olsun eylemlerine son vermeyeceklerini dile getirdiler.

Tek isteklerinin işlerine geri dönmek olduğunu söyleyen işçiler, “TPIC işçilerin sorunları ne olacak. Bir belirsizlik söz konusudur. Bu belirsizliğin bir çözüme ulaşmasını istiyoruz. Batman`da yaklaşık 350 TPIC işçisi var. Mağduruz ve istiyoruz ki, bir an önce işimize dönelim. Yetkililerden seçim öncesi bize verilen sözlerin yerine getirilmesini istiyoruz.” dediler.

İşçiler, işlerindeki belirsizliğin son bulana kadar eylemlerine aralıksız devam edeceklerini de sözlerine eklediler.

İşçilerin eylemi yaklaşık 13 saattir devam ediyor.  (M. Fatih Akgül-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir