• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Lise öğrencilerine uyuşturucunun zararları anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Uyuşturucu Madde ve Bağımlılığı ile Mücadele İl Koordinasyon Kurulu 2015 yılı ilk toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıya Vali Özdemir Çakacak, Vali Yardımcısı Ali Katırcı, resmi kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşları temsilcileri katıldı.

Toplantıda konuşan Vali Çakacak, kurulun amacının uyuşturucu ile mücadele sürecinde hali hazır durumun tespit edilmesi, hazırlanan eylem planı çerçevesinde uygulanması gereken faaliyetlerin ilgili kurum ve kuruluşlar tarafından koordinasyon içerisinde yürütülmesini sağlamak olduğunu vurguladı.

Mersin`in 2012-2015  Bağımlılık Yapıcı Maddeler ve Bağımlılıkla Mücadele Yerel Eylem Planı`nın hazırlandığını ve 17 Eylül 2014 tarihinde yapılan kurul toplantısıyla yürürlükteki Eylem Planının güncellendiğini belirten Vali Çakacak, “Mersin İli 2014-2016 Uyuşturucu Yerel Eylem Planı yürürlüğe girmiş, Uyuşturucu Yerel Eylem Planı, uyuşturucu ile mücadele kapsamında Bakanlık tarafından örnek gösterilen bir çalışma olmuştur” dedi.

22 bin 169 lise öğrencisine uyuşturucu ve zararları anlatıldı

Konuşmasının  devamında uyuşturucuyla mücadele kapsamında bu güne kadar yapılan çalışmalara da değinen Vali Çakacak, Yerel Eylem Planı kapsamında İl Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından 2014 yılında bu yana 22 bin 169 lise öğrencisine uyuşturucu ve zararları konusunda, 312 Aile Hekimi, 746 Öğretmen ve 305 Rehber Öğretmene ise madde bağımlılığı eğitiminin verildiğini söyledi.

Vali Çakacak, “Bunun yanı sıra Yenişehir, Akdeniz, Mezitli, Toroslar ve Tarsus İlçelerimizde psikologlar görevlendirildi. Bu kapsamda 265 madde bağımlısı kişilere ve yakınlarına bilgilendirme, danışmanlık ve yönlendirme hizmeti verilmiştir. Mersin olarak, uyuşturucuyla mücadele kapsamında Eylem Planı`nı ilk hazırlayan ve 2015 Acil Eylem Planına öncülük eden il olmanın haklı gururunu yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Dr. Deniz Korkmaz Güler, Kurul Üyelerine Uyuşturucu ile Mücadele 2015 Acil Eylem Planı ve Kurul Çalışma Usul ve Esasları hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Toplantıda, İl Acil Eylem Planının hazırlanmasına ve İlçe Kurullarının oluşturulması için çalışmaların başlatılmasına karar verildi. (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir