• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Hakkari`de 3 PKK`lı teslim olmuş!!!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Konuyla ilgili Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "PKK'nın faaliyet gösterdiği kırsal alandan kaçan örgüt üyesi 1 erkek, 7 Temmuz 2015 günü saat 05.10 sıralarında Yüksekova 7. Hudut Alay Komutanlığı'na bağlı Dağlıca 6.Hudut Tabur Komutanlığı'na, örgüt üyesi 2 kadın ise yine 7 Temmuz 2015 günü saat 18.00 sıralarında Hakkari İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı Geçimli Jandarma Karakolu'na silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olmuştur. Olaylarla ilgili adli makamlarca soruşturma başlatılmıştır" denildi.

Ayrıca Bitlis'te de son bir hafta içerisinde 3 PKK'lının güvenlik güçlerine teslim olduğu belirtildi. Bitlis Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, İl Jandarma Komutanlığı sorumluluk bölgesinde merkez Jandarma Komutanlığı, Çeltikli Karakol Komutanlığı ve Tatvan Yelkenli Karakoluna başvuran 3 PKK'lının silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu ifade edildi.

Son zamanlardan dağdan inip teslip olan PKK'lı sayısında da artış olduğu gözleniyor. Sınırda hareketliliğin arttığı ve PKK'nın Türkiye'ye tehditler savurduğu şu günlerde teslim olan PKK'lıların sayısının artması dikkat çekti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir