• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Mardin`deki elektrik sorunu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Mardin İl Başkanı Bahattin Uncu, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Mardin Dicle EDAŞ İl Müdürlüğünü ziyaret ederek İl Müdürü Tekin Türk ile görüştü.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Uncu, halkı olumsuz şekilde etkileyen elektrik sorununu çözmek için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını kaydetti.

Bu yönde çalışmaların da devam ettiğini belirten Uncu, özellikle Ramazan ayında vatandaşların oruçlu olması dolayısıyla bazı yerlerde 8 saate varan elektrik kesintilerinin olmasının büyük sıkıntılara sebep olduğunu söyledi.

Bugün yapılan görüşmede de elektrik kesintilerinin ortadan kaldırılması gerektiğini ilettiklerini ifade eden Uncu, bunun için de ellerinden gelen her şeyi yapmaya hazır olduklarının altını çizdi.

Uncu, “DEDAŞ yetkilileri, yoğun baskı sonucu trafolara çok yüklenildiğini, kapasitenin çok üzerinde bir elektrik sarfiyatının olduğunu, bu nedenle de trafo merkezlerin zarar gördüğünü, ayrıca elektrik borçlarının da ödenmediğini belirttiler. Biz de, bunun halkı mağdur ettiğini, borcunu ödemeyen kişiler yüzünden herkesin mağdur edilemeyeceğini dile getirdik. Zaten borç ödemeleri konusunda DEDAŞ ile vatandaşın arasını uzlaştıracak bir anlaşma hazırlanmış. Bu kampanya şartlarının herkesin bütçesine uygun olacak bir şekilde hazırlanıldığı ve vatandaşlarımızdan da bu konuda duyarlı olmalarını bekliyoruz.” dedi. (M. Salih Keskin – İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir