• DOLAR 32.541
  • EURO 34.962
  • ALTIN 2454.882
  • ...
Gaziantep Müftülüğü yeni hizmet binasına taşındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

2013 Yılı’nın Mayıs ayında temeli atılan Gaziantep yeni İl Müftülük binası aylardır devam eden hummalı çalışmanın ardından tamamlandı. İl Müftülüğü yeni hizmet binasında hizmet vermeye başladı.

Hafta sonu itibariyle yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayan Gaziantep İl Müftülüğü ‘nün resmi açılışının Ramazan bayramından sonra Diyanet İşleri Başkanı Profesör Dr. Mehmet Görmez ’in katılımı ile yapılacağı açıklandı.

3 bin 159 metrekare alan üzerine inşa edilen İl Müftülüğü binası Merkez Şehitkâmil ilçesi İncilipınar Mahallesi’ndeki ihtişamlı yapısı ile göz doldururken, bina içerisinde konferans salonları, hizmet büroları, aile irşat bürosu, kütüphane, hac kayıt bürosu, yayınevi, otopark ve yemekhane bulunuyor.

Yeni hizmet binaları ile ilgili olarak İlke Haber Ajansına (İLKHA) bilgi veren Gaziantep İl Müftüsü Ahmet Çelik, yeni binalarına yerleşme sürecinin devam ettiğini belirterek, yeni Müftülük binasının Gaziantep’e ve Türkiye’ye hayırlı olması temennisinde bulundu.

“Amacımız bu mekânlardan insanımıza ulaşmaktır”

Binaların ve mekânların önemli olduğunu belirten Çelik, ama asıl önemli olanın mekânlardan insanlara ulaşılması olduğunun altını çizerek, “Binamız prestijli güzel bir bina oldu. Diyanet İşleri başkanımız Mehmet Görmez’e teşekkür ediyoruz. Binanın yapımı ve tamamlanması ile yakından ilgilendiler. Milletimizin manevi değerlerimize verdiği öneme yakışır bir bina oldu. Amcacımız bundan sonra insanımıza manevi bir ışık ulaştırabilmektir. Bu güzel binalarda hizmetlerimizi zenginleştirebilmektir. İnşallah bunun içinde bütün görevli arkadaşlarımız el ve gönül birliği içerisinde halkımızın da destekleriyle halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz.”ifadelerini kullandı.

Yeni hizmet binasında hizmet vermeye başlayan İl Müftülüğü ‘nün resmi açılışının Ramazan bayramından sonra yapılacağını belirten Çelik, açılış programının, yapımı tamamlanan Cami ve Kur’an kurslarının açılışı ile beraber toplu bir açılış şeklinde yapılacağını kaydetti. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)





Bu haberler de ilginizi çekebilir