• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Türkmenbaşı Bulvarı'na yağmur suyu hattı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana’nın Çukurova ilçesinde vatandaşların mağduriyet yaşamasına yol açan sorunu çözmek için yağmur suyu revizyon projesini başlatan Adana Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi, (ASKİ) Ağustos ayının sonunda Türkmenbaşı Bulvarı’ndaki yağmur suyu hattının tamamlanacağını duyurdu.

“Yağmur yağdığı anda bu bölgede su taşkınları yaşanıyor”

Adana’nın hızla gelişen gözde bulvarına yakışmayacak görüntülerin yaşandığına dikkat çeken ASKİ Genel Müdürü Rahmi Pekar, konu ile ilgili olarak yaptığı değerlendirmede, “Artık şehrimize yakışmayan şeyler görmek istemiyoruz.” diyerek yapacakları çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulundu.  

Türkmenbaşı Bulvarının merkezi, işlek bir bölge ve nüfusunun da günden güne artış gösteren bir bölge olduğunu belirten Pekar, “ Yağmur yağdığı anda bu bölgede su taşkınları yaşanıyor ve hem yayalar hem de sürücüler bu durumdan olumsuz yönde etkileniyordu. Böylesine önemli bir sorunu görmezden gelemezdik. Çalışma arkadaşlarım bu konuyla ilgili kapsamlı bir proje hazırladılar ve işe başladılar. Bin 474 metre uzunluğunda yapılacak olan çalışma sayesinde bu bulvarda yaşanan su baskını probleminin önüne geçeceğiz.” şeklinde konuştu.

Toplam uzunluğu bin 474 metre olacak çalışmada bin 200 milimetre çapında beton boruların kullanılacağı bildirildi. (İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir