• DOLAR 32.27
  • EURO 34.756
  • ALTIN 2400.924
  • ...
Şırnak`ta esnaf yer sofrasında iftar verdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şırnak Zübeyde Hanım Caddesindeki Sanat Sokağında esnafı tarafından halka iftar yemeği verildi.  İftar etkinliği öncesi yıkanan caddede metrelerce uzunlukta yer sofrası serildi.

Daha sonra evlerinden getirdikleri yemekleri servis eden esnaf ve çevre sakinleri, ezanın okunmasıyla hep birlikte oruç açtı.

Esnaf adına konuşan Mehmet Kutlu, amaçlarının yeryüzü sofrası kurarak, esnaf ve halk arasında kaynaşmayı sağlamak olduğunu söyledi.

Yeryüzü sofrasını gelenekselleştirmeyi düşündüklerini ifade eden Kutlu, "Bizim amacımız yer sofrası kurup insanların bir araya gelerek kaynaşmasını ve paylaşmasını sağlamaktı. Bundan herkes yaralandı, biz yaralandık. Paylaştık ve paylaşmasını bildik. Bazımız evden yemek getirdi, kimimiz de burada yemek yaptı. Bunu geleneksel hale getirmek istiyoruz. En azından haftada bir kere gençler dayanışma adına lokmasını paylaşabilmeli. Ramazan ayında değil bunu her zaman için yapmak isliyoruz. Bu mübarek ayda bunu yapmak en güzelidir. Gördüğünüz gibi herkes çok mutlu. Güzel oldu. " dedi.

Osman Caymaz ise Şırnak ve bölge insanının misafirperver olduğunu, yeryüzü sofrası kurarak da bunu gösterdiklerini söyledi.  (İLKHA)




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir