• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
Adana`da yargı mensupları için eğitim tesisi kurulacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Adana Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından, Adana ile çevre il ve ilçelerde görev yapan yargı mensupları ve ailelerinin kullanımına yönelik yaklaşık 20 bin kişinin faydalanabileceği 'Adliye Eğitim ve Ek Tesisi' yaptırılacak.

Türkiye'de hükümlü çalıştırılacak en büyük işletme olacak tesis, Çukurova ilçesi Güzelyalı Mahallesi`nde Seyhan Baraj Gölü manzaralı Adalet Bakanlığına tahsisli arsaya yapılacak. Adana Açık Ceza İnfaz Kurumu İşyurtları Müdürlüğünce 7 bin 564 metrekare arsa üzerine yapılacak eğitim ve ek hizmet tesisinde, bin 800 metrekare kapalı alan, yaklaşık 6 bin metrekare ise piknik ve dinlenme alanı olacak.

Tesisin, Çukurova illeri yargı çevresinde bulunan Hatay, Mersin, Osmaniye, Kahramanmaraş, Gaziantep ve Kilis'te görev yapan yargı çalışanları ve yakınlarına hizmet vereceği kaydedildi.

Konuyla ilgili Adalet Bakanlığının uygun görmesiyle projesi tamamlanan ve önümüzdeki yıl faaliyete geçmesi düşünülen tesiste, Açık Ceza İnfaz Kurumunda tahliyelerinden sonra topluma kazandırılmaları ve meslek edinmeleri amacıyla çeşitli iş kollarında istihdam edilen hükümlüler görev alacak.      (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir